Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Jaguar: Ετοιμάζει τη νέα J-Pace

Ελλάδα 18:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Jaguar: Ετοιμάζει τη νέα J-Pace

Mobility

Jaguar: Ετοιμάζει τη νέα J-Pace

Mobility

Η Jaguar σχεδιάζει ένα νέο μεγάλο ηλεκτρικό SUV, το οποίο θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας των μοντέλων της και θα μπορεί να ανταγωνιστεί τα μεγαλύτερα ηλεκτρικά SUV της αγοράς.

Advertisement
Advertisement

Η Jaguar βάζει τις τελευταίες πινελιές σε ένα νέο ηλεκτρικό SUV που θα τοποθετηθεί πάνω από την I-Pace και με την ονομασία J-Pace και θα τοποθετηθεί «απέναντι» στο Tesla Model X.

Οι λεπτομέρειες για την J-Pace εξακολουθούν να είναι ελάχιστες αλλά είναι προφανές πως το νέο ηλεκτρικό SUV θα βασίζεται στην ίδια αρχιτεκτονική MLA που θα υποστηρίξει την επόμενη γενιά Jaguar XJ και Range Rover. Η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει βενζίνη και ντίζελ, υβριδικό plug-in και αμιγώς ηλεκτρικές εφαρμογές, με την J-Pace να ανήκει στην τελευταία κατηγορία. Η παραγωγή του νέου μοντέλου θα πραγματοποιηθεί στο Castle Bromwich της Jaguar, που ήταν μέρος της επένδυσης της JLR που έφτασε το 1 δις. λίρες στο πλαίσιο της εξέλιξης για το μέλλον των ηλεκτρικών οχημάτων. Το εργοστάσιο εκεί, έχει μετατραπεί ανάλογα για να υποστηρίξει την παραγωγή όλων των μοντέλων καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας της βρετανικής μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Για να είναι ανταγωνιστικό με το κορυφαίο Tesla Model X, το νέο μοντέλο της Jaguar θα πρέπει να παρουσιάζει μέγιστη αυτονομία (κατά WLTP) περίπου 500 χιλιομέτρων. Το νέο μοντέλο αναμένεται να έχει κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, ενώ η πλατφόρμα MLA θεωρείται ικανή να υποστηρίξει μπαταρίες έως 100kWh. Ωστόσο, είναι πιθανό να προσφερθούν μικρότερες επιλογές μπαταρίας για να μειωθεί η βασική τιμή του νέου μοντέλου με το όνομα J-Pace. Έχουν ήδη κυκλοφορήσει κάποιες εικόνες ψηφιακά επεξεργασμένες για το μοντέλο που δείχνουν πως θα μπορούσε να είναι αλλά για την κανονική εικόνα του, θα πρέπει να περιμένουμε λίγο καιρό ακόμα.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Με 68 χλμ. ηλεκτρική αυτονομία η Jaguar E-Pace PHEV

Jaguar I-Pace: Με 400 ηλεκτρικούς ίππους και μεγάλη αυτονομία

Advertisement

Πρωτότυπη Jaguar Cision Gran Turismo SV με 1.903 ίππους