Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mobility 2023: Δείτε για πρώτη φορά απο κοντά το εντυπωσιακό Kia EV9

Ελλάδα 15:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mobility 2023: Δείτε για πρώτη φορά απο κοντά το εντυπωσιακό Kia EV9

ΝΕΑ

Mobility 2023: Δείτε για πρώτη φορά απο κοντά το εντυπωσιακό Kia EV9

ΝΕΑ

Πρώτη πανελλήνια εμφάνιση και μία παό τις πιο σπάνιες στην Ευρώπη, για το νέο εντυπωσιακό SUV της Kia. Δείτε το στην Mobility 2023, στο Golden Hall.

Advertisement
Advertisement

Η καινούργια εποχή για την Kia έχει εδραιωθεί για τα καλά, πλέον. Ιδίως την τελευταία τριετία έχουμε δει τη σημαντική εξέλιξη στα μοντέλα της και ιδίως στα αμιγώς ηλεκτρικά.

Δεν υπάρχει καλύτερος και πειστικότερος τρόπος να το καταλάβουμε αυτό από το EV9. Ένα πληθωρικό σε κάθε τομέα του, εντυπωσιακό και έξυπνα δημιουργημένο SUV, το οποίο δείχνει με τον πιο σαφή τρόπο την επιχειρηματική φιλοσοφία και τόλμη των ανθρώπων της Kia.

H ελληνική αντιπροσωπεία της εταιρείας επέλεξε την Mobility 2023 (έως 23/9 στο Golden Hall – Καθημερινές 17.00 με 21.00, Σάββατο 11.00 με 20.00) για να παρουσιάσει επίσημα στη χώρα μας το καινοτόμο SUV.

Advertisement
Advertisement

Εκεί δίπλα -επίσης σε πρώτη Πανελλήνια αποκάλυψη- είναι και το εντυπωσιακό EV6 GT των 580 ίππων!

Το EV9 είναι το αποτέλεσμα της καινούργιας φιλοσοφίας την οποία τα στελέχη της Kia ονομάζουν  «Opposites United».

Advertisement

Μια σχεδιαστική και κατασκευαστική αντίληψη βάσει της οποίας φαινομενικά αντίθετα στοιχεία συνδυάζονται με τρόπο που να δημιουργούν ένα αρμονικό σύνολο το οποίο σε εκλύει και σε κάνει να εντυπωσιάζεσαι όσο ανακαλύπτεις το αυτοκίνητο.

Προερχόμενο από τη «χώρα της Πρωινής Γαλήνης», όπως χαρακτηρίζεται η Νότια Κορέα, το EV9 αποπνέει μια αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας. Ωστόσο, όσο το κοιτάς, διαπιστώνεις και τον έντονο δυναμισμό που είναι απαραίτητο στοιχείο σε ένα SUV.

Advertisement

Το καινούργιο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Kia βασίζεται στη σύγχρονη πλατφόρμα «E-GMP» («Electric Global Modular Platform») η οποία είναι αρχιτεκτονικής 800 Volt και έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα.

Αυτό σημαίνει πως όλο το αυτοκίνητο δημιουργήθηκε χωρίς τους περιορισμούς που θέτουν οι συνήθεις πλατφόρμες, τόσο σε ό,τι αφορά στη χωροταξική διάταξη για τους επιβάτες, τις μπαταρίες και τον ηλεκτροκινητήρα, όσο και για το τεχνολογικό και ηλεκτρονικό περιεχόμενο των συστημάτων, στον εξοπλισμό του.

Advertisement

Το αποτέλεσμα είναι ότι το εσωτερικό του προσφέρει γενναιόδωρο χώρο και για τους συνολικά έξι ή επτά επιβάτες του, αναλόγως της διαμόρφωσής του. Ακόμα και αυτοί που θα καθίσουν στις θέσεις της τρίτης σειράς μεταφέρονται με χαρακτηριστική ευρυχωρία.

Το εσωτερικό του EV9 είναι πολυτελές, με την ποιότητα των υλικών και είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Το καινούργιο μοντέλο είναι η «ναυαρχίδα» της Kia και αυτό είναι εμφανές όχι λόγω των διαστάσεών του αλλά χάρη στη φιλοσοφία κατασκευής του.

Τα στελέχη της εταιρείας στοχεύουν να δώσουν στους επιβάτες του μια μοναδική εμπειρία κατά τη μετακίνησή τους, τόσο σε ό,τι αφορά στην άνεση και στην τεχνολογική εικόνα όσο και στην ησυχία και την πρακτικότητα.

Το EV9 διατίθεται σε δύο εκδόσεις αναφορικά με τις μπαταρίες του και τον αριθμό των ηλεκτροκινητήρων του. Στη βασική έκδοση («Standard») οι συσσωρευτές του έχουν ενεργειακή χωρητικότητα 76,1 kWh

Σε αυτή, υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας στο πίσω μέρος και κινεί τους εκεί τροχούς. Η μέγιστη ισχύς του είναι 204 ίπποι και η μέγιστη ροπή του 350 Nm.

Εκτός από αυτές τις μπαταρίες, το EV9 διατίθεται και με τις μεγαλύτερης χωρητικότητας 99,8 kWh («Long Range») οι οποίες παρέχουν μέγιστη θεωρητική αυτονομία που φτάνει τα 531 χλμ.

Αυτές τοποθετούνται τόσο στην δικίνητη έκδοση όσο και στην AWD. Η τετρακίνητη έκδοση του καινούργιου αμιγώς ηλεκτρικού SUV της Kia έχει δύο ηλεκτροκινητήρες μέγιστης συνδυαζόμενης ισχύος 385 ίππων και μέγιστης συνδυαζόμενης ροπής 700 Nm.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MOBILITY 2023: Σηκώνει αυλαία – Δείτε τα όλα
Το Kia EV9 είναι το «Γερμανικό Πολυτελές Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024»
Διπλό βραβείο Red Dot για την Kia