Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mini… παγωτατζίδικο στο μουσείο της BMW

Ελλάδα 10:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mini… παγωτατζίδικο στο μουσείο της BMW

ΝΕΑ

Mini… παγωτατζίδικο στο μουσείο της BMW

ΝΕΑ

Αυτό το κλασικό Mini πέρασε τη… ζωή του ως αυτοκίνητο διανομής παγωτού.

Advertisement
Advertisement

Τώρα βρήκε ένα νέο σπίτι στο μουσείο BMW Group Classic.

Τον Σεπτέμβριο του 1960, κυκλοφόρησε η έκδοση του Mini, ως ελαφρύ ανοιχτό φορτηγό, η οποία έγινε η πλατφόρμα για τα φορτηγά διανομής παγωτού Cummins. Μετά από πολλά χρόνια χαράς η καντίνα παγωτών βρήκε τον δρόμο της στη συλλογή του BMW Group Classic.

Η Cummins ξεκίνησε να παράγει φορτηγά τη δεκαετία του 1970. Κατά την μετατροπή αφαιρέθηκε η οροφή της καμπίνας του pickup και το πίσω κομμάτι της, ανοίγοντας το εσωτερικό προς την «καρότσα». Πάνω της προσαρμόστηκε ένα κομμάτι με μεγάλα, παράθυρα και μεγάλες συρόμενες πόρτες και έτσι ολοκληρώθηκε η μετατροπή σε καντίνα παγωτού. Το έντονο ροζ χρώμα, είναι διακοσμημένο με ξυλάκια παγωτού στα μπροστινά παράθυρα και ένα μοτίβο με τους «Τομ και Τζέρι» στο πίσω μέρος.

Advertisement
Advertisement

Η Cummins πούλησε τα παγωτατζίδικα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό, αλλά δεν είχαν μεγάλη διάρκεια ζωής. Λίγα έχουν απομείνει και το κόστος συντήρησης μπορεί να γίνει απαγορευτικό. Υπήρχαν και άλλα Mini Ice Cream Vans με διαφορετικά σχέδια, αλλά η οροφή της Cummins παραμένει αναγνωρίσιμη.Παρά τις μικρές διαστάσεις η σχεδίαση του Mini το έκανε πολύ βολικό.

Χαιρόμαστε που μια χαριτωμένη δημιουργία όπως αυτή σώθηκε από την πρέσα για scrap.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο μπορεί να κοστίζει ένα αναπαλαιωμένο κλασικό Mini; (+video)
Θέλεις να κάνεις το κλασικό σου Mini ηλεκτρικό; – Πόσο κοστίζει
Mini με κινητήρα Kawasaki στο κέντρο (VIDEO)