Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mini με κινητήρα Kawasaki στο κέντρο (VIDEO)

Ελλάδα 9:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mini με κινητήρα Kawasaki στο κέντρο (VIDEO)

ΝΕΑ

Mini με κινητήρα Kawasaki στο κέντρο (VIDEO)

ΝΕΑ

Μια ακραία μετατροπή που έχει όμως πάρα πολύ ενδιαφέρον από την άποψη των επιδόσεων έτσι όπως φαίνεται και στο video, είναι ο συνδυασμός του κλασικού Mini με τον κινητήρα από μοτοσικλέτα Kawasaki Ninja που στροφάρει έως τις 13.000 σ.α.λ.

Advertisement
Advertisement

Το κλασικό Mini παραμένει ένα από τα σημεία αναφοράς της αυτοκίνησης σε ότι έχει να κάνει με την ευχαρίστηση της οδηγήσης, κυρίως χάρη στις διαστάσεις και το βάρος του που είναι πολύ μικρά για τα δεδομένα των σύγχρονων μοντέλων.

Αν σε αυτή τη συνταγή που έχει να κάνει με το πολύ περιορισμένο βάρος και τις διαστάσεις, έρθει και προστεθεί η δυναμική ενός κινητήρα μοτοσικλέτας, τότε το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό. Η μετατροπή του συγκεκριμένου Mini με τον κινητήρα από Kawasaki Ninja τοποθετημένο στο κέντρο και τη μετάδοση της κίνησης να αφορά τους τροχούς του πίσω άξονα, είναι όσο ακραία μπορεί να φανταστεί κανείς την αναβάθμιση των επιδόσεων σε ένα κλασικό Mini.

Advertisement
Advertisement

Όπως αποδεικνύεται, ο Adam της AMT Machine Shops στο Βανκούβερ του Καναδά, σταμάτησε να αναρωτιέται και ανακάλυψε ακριβώς πώς θα ήταν. Αντί να τοποθετήσει κιβώτιο ταχυτήτων από κάποιο αυτοκίνητο, προτίμησε να κρατήσει την υπάρχουσα μονάδα από το Ninja. Το αυτοκίνητο διατηρεί επίσης την ίδια διαμόρφωση του πίνακα των οργάνων της Kawasaki για να παρακολουθεί ο οδηγός τις ζωτικές λειτουργίες του κινητήρα. Σαν να μην μπορούσε να γίνει πιο ακραίο, το συγκεκριμένο Mini διαθέτει επίσης υδραυλικό χειρόφρενο. Στο video που ακολουθεί, το μικρό αυτοκίνητο δείχνει τι μπορεί να κάνει στο δρόμο αλλά και… στο μυαλό του οδηγού που απολαμβάνει τις εξωφρενικές επιδόσεις με τον ανάλογο ήχο από τον κινητήρα.

Δείτε επίσης: Στη θρυλική ανάβαση Πάρνηθας με κλασικό Mini

Advertisement

10 λεπτά με αυτόν που εξέλιξε το Mini στους αγώνες (VIDEO)

Kawasaki: Η εξέλιξη της ανάρτησης Unitrak

Advertisement