Live Κίνηση
Περισσότερα
AFTERSALES

Πόσο μπορεί να κοστίζει ένα αναπαλαιωμένο κλασικό Mini; (+video)

Ελλάδα 11:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο μπορεί να κοστίζει ένα αναπαλαιωμένο κλασικό Mini; (+video)

AFTERSALES

Πόσο μπορεί να κοστίζει ένα αναπαλαιωμένο κλασικό Mini; (+video)

AFTERSALES

Το Mini Remastered Oselli Edition από την David Brown Automotive, παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα και είναι διαθέσιμο για όσους θέλουν ένα νοσταλγικό ταξίδι στο χρόνο.

Advertisement
Advertisement

Η πρόταση της DBA επαναφέρει το θρύλο του κλασικού Mini με λιγότερους όμως συμβιβασμούς μιας και υπάρχει αρκετή τεχνολογία πίσω από την όμορφη εμφάνιση.

Γιορτάζοντας τα 60 χρόνια Mini, η εταιρεία του David Brown, προσφέρει τη δυνατότητα σε 60 πελάτες της να αποκτήσουν ένα Mini Remastered Oselli Edition. Το πανέμορφο δείγμα που έχουμε στο video και στις φωτογραφίες, δίνει το στίγμα της πρότασης από την DBA που περιλαμβάνει όλα τα καλά στοιχεία από το πρωτότυπο Mini, έχοντας «διορθωμένες» τις όποιες ατέλειές του.

Το αμάξωμα μπορεί να είναι βαμμένο σε μια σειρά από διαφορετικά χρώματα που έχουν κάτι νοσταλγικό ως απόχρωση, όπως είναι το Carbon Grey των φωτογραφιών ή το Old English White, αμφότερα τονισμένα από το Competition Red, Royal Blue ή Heritage Green σε ότι έχει να κάνει με τις διακοσμητικές λωρίδες που διατρέχουν το αμάξωμα.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο εμφανίζει τον αριθμό «60» στη μάσκα, πλήρη φώτα LED με βοηθητικούς προβολείς, καθώς και δερμάτινη επένδυση στο σαλόνι με πολλές επιφάνειες υπενδεδυμένες από Alcantara.

Ο κινητήρας που χρησιμοποιείται στο Mini Remastered Oselli Edition, είναι βασισμένος στο A-Series τετρακύλινδρο σε σειρά σύνολο, με χωρητικότητα 1.450 κ.εκ.

Advertisement

Με το set up της Oselli που αναβαθμίζεις τους κινητήρες της A-Series από τη δεκαετία του ‘60, η απόδοσή του είναι 125 ίπποι και 15,6 kgm ροπής, που μπορεί να μην ακούγονται ιδιαίτερα υψηλά ως νούμερα απόδοσης αλλά κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους έχοντας να κουβαλήσουν τα 1.050 κιλά του αμαξώματος.

Αυτό σημαίνει πως τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 7,8 δευτερόλεπτα, στην έκδοση του αυτοκινήτου με το 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Υπάρχει διαθέσιμη έκδοση του μοντέλου και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με 4 σχέσεις, η οποία συνδυάζεται με κινητήρα 1.380 κ.εκ. αλλά για την έκδοση αυτή, δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία επιδόσεων.

Advertisement

Το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για να βοηθάει στο πέρασμα της ισχύος από τον κινητήρα στο δρόμο, μέσω των ημισλίκ ελαστικών στις 13άρες ζάντες ελαφρού κράματος. Το Mini Remastered Oseli Edition έχει επίσης υψηλής απόδοσης φρένα από την AP Racing φρένα, πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση με ελατήρια και αμορτισέρ της Bilstein.

Στο εσωτερικό, οι υποψήφιοι αγοραστές θα είναι σε θέση να επιλέξουν ανάμεσα σε διάταξη δύο ή τεσσάρων θέσεων, με την πρώτη περίπτωση να εφοδιάζεται με αγωνιστικά bucket καθίσματα, με ζώνες τεσσάρων σημείων και roll cage για το πίσω μέρος της καμπίνας.

Advertisement

Παράλληλα, είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε αγοραστή, αν θα επιλέξει για το αυτοκίνητό του να έχει δύο ρεζερβουάρ καυσίμου, που μεγαλώνουν την αυτονομία με ένα γέμισμα και εξυπηρετούν καλύτερα σε πιθανή συμμετοχή σε αγώνα αντοχής.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν έχουν πουληθεί και πόσα από τα 60 που προτίθεται να κατασκευάσει η DBA, με την εταιρεία να δέχεται παραγγελίες για εκδόσεις με το τιμόνι δεξιά ή αριστερά. Πάντως, η τιμή του μοντέλου στη Βρετανία είναι (προ φόρων) αρκετά «τσιμπημένη, με 113.363 ευρώ για τη διθέσια έκδοση και 124.930 ευρώ για την τετραθέσια.

Είναι γεγονός πάντως πως τα πρώτα αυτοκίνητα που έχει ετοιμάσει η DBA είναι εντυπωσιακά και αξίζει να σημειώσουμε πως η εταιρεία για την προώθηση των προϊόντων της, έχει επιλέξει ως «πρεσβευτή» της τον 25χρονο Jack Aitken (Βρετανός με Κορεάτικες ρίζες), που είναι εφεδρικός οδηγός στην ομάδα της Formula 1 της Williams.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέος ιδιοκτήτης για την David Brown Automotive
Θέλεις να κάνεις το κλασικό σου Mini ηλεκτρικό; Μάθε πόσο κοστίζει
Μini με κινητήρα Kawasaki στο κέντρο (VIDEO)