Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μοιάζει με παιδικό παιχνίδι, αλλά η Opel το έκανε πράξη!

Ελλάδα 22:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μοιάζει με παιδικό παιχνίδι, αλλά η Opel το έκανε πράξη!

ΝΕΑ

Μοιάζει με παιδικό παιχνίδι, αλλά η Opel το έκανε πράξη!

ΝΕΑ

Χαμογελάς και μόνο που το κοιτάζεις. Και μένεις με την εντύπωση ότι σου χαμογελάει κι αυτό!

Advertisement
Advertisement

Ναι, αυτό το άκρως χαριτωμένο και διασκεδαστικό off-road minicar, δεν περιορίζεται στο σχέδιο ενός αριστούχου Γερμανού φοιτητή,

Είναι πραγματικό! Η Opel κατασκεύασε ένα και μοναδικό αυτοκίνητο και το Rocks E-xtreme, παρουσιάζεται, πλέον, σε ειδικές εκδηλώσεις, με τη γερμανική φίρμα να υποστηρίζει ότι πάνω του θα βασιστούν, ενδεχομένως, μελλοντικά της project.

Το φθινόπωρο του 2022, η Opel κάλεσε δημιουργικά ταλέντα και σπουδαστές σχεδίου να δημιουργήσουν το δικό τους κουλ ή τρελό σχέδιο Rocks-E στο “Rocks-E-Design-Hack”.

Advertisement
Advertisement

Την 1η Δεκεμβρίου 2022, η Opel ανακοίνωσε τον νικητή.

Ο 26χρονος φοιτητής βιομηχανικού σχεδίου, Λούκας Βεντσχόφερ, είχε μεταμορφώσει το μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε ένα παντός εδάφους, διασκεδαστικό όχημα.

Ένα εξαιρετικά φαρδύ μετατρόχιο και στους δύο άξονες, που τοποθετεί τους τροχούς με χονδρό προφίλ πολύ έξω από το αμάξωμα, εξασφαλίζει εντυπωσιακή εμφάνιση.

Advertisement

Ένα έντονο κίτρινο roll bar εκτείνεται πάνω από τη διθέσια καμπίνα, το οποίο επιτρέπει τη σύνδεση μιας πτέρυγας XXL στο πίσω μέρος.

Η τιρκουάζ επιγραφή E-xtreme και ο αριθμός 001 υποδεικνύουν ότι πρόκειται για ένα απολύτως μοναδικό διθέσιο με μπαταρίες, που υποτίθεται ότι φέρνει ένα πράγμα πάνω από όλα: καθαρή οδηγική απόλαυση εκτός δρόμου.

Advertisement

Η ιδέα της κίνησης παρέμεινε αμετάβλητη. Το Rocks-E, με ισχύ έξι kW (8,2 hp), έχει σχεδιαστεί ως τετράτροχο ελαφρύ μηχανοκίνητο όχημα για την κατηγορία άδειας οδήγησης AM και μπορεί να οδηγηθεί, ως τέτοιο, από την ηλικία των 15 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
OPEL BESIKOS: Εμπνέει εμπιστοσύνη
Ποια καινούργια Opel θα δούμε το 2024;
Ηλεκτρική «καταιγίδα» για την Opel