Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια Porsche 911 Turbo S στη μνήμη του κορυφαίου Μεξικανού οδηγού

Ελλάδα 5:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια Porsche 911 Turbo S στη μνήμη του κορυφαίου Μεξικανού οδηγού

ΝΕΑ

Μια Porsche 911 Turbo S στη μνήμη του κορυφαίου Μεξικανού οδηγού

ΝΕΑ

Η γερμανική μάρκα δεν ξεχνά τον αδικοχαμένο Pedro Rodriguez και με αφορμή τη συμπλήρωση μισού αιώνα από τον θάνατό του δημιούργησε μια ξεχωριστή εκδοχή της 911 Turbo S.

Advertisement
Advertisement

Φόρο τιμής στον σπουδαιότερο Μεξικανό οδηγό αγώνων όλων των εποχών, Pedro Rodriguez, αποτίνει η Porsche, μέσω της δημιουργίας μιας επετειακής έκδοσης της 911 Turbo S.

Με το βιογραφικό του να κοσμείται από μια νίκη στη Formula 1, μία στις 24 Ώρες του Le Mans και τέσσερις θριάμβους στις 24 Ώρες της Daytona, ο μύθος του Pedro Rodriguez συνεχίζει να αιωρείται πάνω από τα μεξικανικά εδάφη. Κατά τη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας του, κατέκτησε 11 τίτλους στο World Championship of Makes – που πλέον ονομάζεται Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (World Endurance Championship – WEC) – οχτώ εκ των οποίων ήταν με τα χρώματα της Porsche, στο τιμόνι της 917 KH, με το διακριτικό livery Gulf Oil.

Τα πάντα σκοτείνιασαν στις 11 Ιουλίου του 1971, όταν έχασε τη ζωή του μέσα στην πίστα Norisring στη Νυρεμβέργη. Φέτος, πενήντα χρόνια μετά τον θάνατό του, η Porsche Λατινικής Αμερικής και η Porsche Μεξικού τιμούν τη συνεισφορά του Rodriguez μέσω της δημιουργίας της εικονιζόμενης 911 Turbo S, η οποία έχει παραχθεί σε μόλις ένα αντίτυπο.

Advertisement
Advertisement

«Ο Pedro Rodriguez εξακολουθεί να είναι ο οδηγός από τη Λατινική Αμερική που έχει προσφέρει στην Porsche τις μεγαλύτερες χαρές και τους περισσότερους τίτλους». Ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος και CEO της Porsche Λατινικής Αμερικής, George Wills, προσθέτοντας τα εξής: «Με αυτό το μοναδικό αυτοκίνητο θέλουμε να τιμήσουμε έναν μοναδικό, αναντικατάστατο οδηγό, ένα είδωλο του παρελθόντος και έναν θρύλο του σήμερα».

Το πανίσχυρο μοντέλο, λοιπόν, θα ήταν αδύνατο να μην είναι «ντυμένο» στο livery της Gulf Oil. Το αμάξωμα είναι σε ένα εντυπωσιακό γαλάζιο, παρουσία μιας πορτοκαλί λωρίδας. Ο τροχοί είναι σε glossy black (γυαλιστερό μαύρο), ενώ τόσο στο καπό όσο και στο προφίλ δεσπόζουσα είναι η παρουσία του νούμερου “2”.

Advertisement

Επετειακό άρωμα έχει επίσης η πλακέτα στη μεσαία κολώνα (B-pilar), όπου απεικονίζεται η σιλουέτα της 917 KH στα χρώματα της μεξικανικής σημαίας, το ονοματεπώνυμο του θρυλικού οδηγού και η υπογραφή του. Το περιεχόμενο της πλακέτας διακοσμεί τα κάτω πλαίσια της  πόρτας, τα οποία φωτίζονται, όταν η τελευταία ανοίγει. Όμορφη κρίνεται επίσης η πρωτοβουλία της Porsche να χαράξει κάτω από την πίσω αεροτομή, τις ονομασίες των 8 αγώνων που κέρδισε ο Rodriguez πίσω από το τιμόνι της 917 KH. Οι επενδύσεις στο εσωτερικό είναι σε graphite blue, με διακοσμητικές ραφές πορτοκαλί απόχρωσης.

Η Porsche 911 Turbo S “One of a Kind” Pedro Rodríguez –όπως είναι η πλήρης ονομασία του ξεχωριστού αυτοκινήτου –  θα δημοπρατηθεί μέσα στο τρέχον έτος, με τα έσοδα να μοιράζονται σε πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρώτη επαφή: Porsche 911 GT3
Ηλεκτρικές οι νέες Porsche 718 Cayman & Boxster;
Η Porsche 911 Turbo S που πρέπει να φοβούνται τα hypercars (+video)