Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Porsche 911 Turbo S που πρέπει να φοβούνται τα hypercars (+video)

Ελλάδα 17:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Porsche 911 Turbo S που πρέπει να φοβούνται τα hypercars (+video)

ΝΕΑ

Η Porsche 911 Turbo S που πρέπει να φοβούνται τα hypercars (+video)

ΝΕΑ

Μια βελτιωτική εταιρία στη Μ. Βρετανία διευρύνει τις ήδη εντυπωσιακές δυνατότητες της Porsche 911 Turbo S στα όρια του εξωφρενικού δημιουργώντας ένα αυτοκίνητο που μπορεί να ντροπιάσει κάθε hypercar.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche 911 Turbo S είναι ένα από τα πιο ποθητά και σίγουρα ένα από τα ταχύτερα supercar που μπορεί να επιλέξει κάποιος. Ωστόσο αυτό μάλλον δεν ήταν αρκετό για τους ανθρώπους της βρετανικής εταιρίας βελτιώσεων ES Motors οι οποίοι δημιούργησαν ένα πακέτο αναβάθμισης που εκτοξεύει την απόδοση σε ασύλληπτο επίπεδο.

Το video που ακολουθεί έχει καταγράψει τις δυναμομετρήσεις της 911 Turbo S που φορά το πακέτο ES 1200+ το οποίο είναι ξεκάθαρο πως έχει πάρει την ονομασία του από την απόδοση που καταφέρνει να αντλήσει από τον 6κύλινδρο boxer κινητήρα των 3.8 λίτρων της 911 991.2 που στην εργοστασιακή του έκδοση αποδίδει 580 PS.

porsche 911 turbo tuned

Advertisement
Advertisement

Η κεντρική μονάδα ελέγχου της ES έχει έξι προεπιλεγμένα προγράμματα λειτουργίας με σταδιακά πιο ακραίες ρυθμίσεις. Το πρόγραμμα 1 για παράδειγμα έχει πίεση υπερπλήρωσης 1,3 bar και στο 5 ανεβαίνει στα 1.9 bar ενώ στο 6 που έχει ρυθμίσεις αποκλειστικά για χρήση αγωνιστικού καυσίμου η εταιρία δεν έχει ανακοινώσει τη σχετική τιμή που σίγουρα είναι αρκετά υψηλότερη των 2 bar.

Βέβαια ακόμα και στο πρόγραμμα 1 το αποτέλεσμα είναι παραπάνω από εντυπωσιακό καθώς η πρώτη προσπάθεια στο δυναμόμετρο έδειξε 1.096 ίππους και η δεύτερη με περισσότερη πίεση 1.133 ίππους. Στην τρίτη προσπάθεια με ακόμα υψηλότερη πίεση το δυναμόμετρο έδειξε 1.209 ίππους, τιμή αντίστοιχη με αυτής της Bugatti Veyron Super Sport. Και φυσικά αυτό δεν είναι το όριο των δυνατοτήτων καθώς με αγωνιστικό καύσιμο το αυτοκίνητο έδειξε στο δυναμόμετρο 1.355 ίππους και μάλιστα με σπινάρισμα των τροχών επάνω στα ράουλα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Marsien μοιάζει με 959 και είναι μια off road Porsche 911
Νέα Porsche 911 GTS: Η καταδίωξη (video)
Η Porsche δεν ποντάρει στα ιπτάμενα ταξί