Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μία νέα, επετειακή έκδοση του VW Golf GTI

Ελλάδα 13:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία νέα, επετειακή έκδοση του VW Golf GTI

ΝΕΑ

Μία νέα, επετειακή έκδοση του VW Golf GTI

ΝΕΑ

Θέλοντας να γιορτάσει τα 45 χρόνια από την παρουσίαση του θρυλικού Golf GTI πρώτης γενιάς, η VW θα παρουσιάσει την επετειακή έκδοσή του «Edition 45».

Advertisement
Advertisement

To μπεστ σέλερ μοντέλο της VW δεν είναι άλλο από το Golf, του οποίου οι κορυφαίες εκδόσεις GTI αποτελούν εδώ και δεκαετίες σημείο αναφοράς για τους υπόλοιπους ανταγωνιστές που προσπαθούν σκληρά να το ξεπεράσουν, κυρίως σε ότι αφορά το awareness.

Πλέον η συγκεκριμένη έκδοση συμπληρώνει τα 45 έτη παρουσίας στην παγκόσμια αγορά, με την γερμανική φίρμα να ετοιμάζει μία επετειακή έκδοση με κωδικό «Edition 45». Το συγκεκριμένο Golf GTI θα ξεχωρίζει αρχικά λόγω της ιδιαίτερης εμφάνισής του, με κυρίαρχα στοιχεία το νέο εμπρός σπλίτερ, το νέας σχεδίασης διαχύτη που θα ενσωματώνει τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης, την πίσω αεροτομή και τις πολυάκτινες ζάντες. Στα παραπάνω προσθέστε και τα τοποθετημένα στα πλαϊνά μαρσπιέ αυτοκόλλητα «45».

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό, αυτό που θα ξεχωρίζει θα είναι καταρχήν τα τύπου μπάκετ καθίσματα με ραμμένο στις πλάτες το λογότυπο της έκδοσης και το σπορ σχεδίασης τιμόνι. Νέα επίσης θα είναι τα γραφικά του συστήματος infotainment.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πληροφορίες σχετικά με τα μηχανικά μέρη του Golf GTI Edition 45. Πολύ πιθανό να τροφοδοτείται από τον ήδη υπάρχον τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων της βασικής έκδοσης GTI, ο οποίος αποδίδει 245 ίππους και 370 Nm ροπής, είτε με τον αντίστοιχο του GTI Clubsport με ισχύ 300 ίππους και ροπή 400 Nm που μεταφέρονται στους εμπρός τροχούς αποκλειστικά μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Τα κλείνει όλα η Volkswagen στην Τουρκία
Δοκιμή: Volkswagen Golf 1.0 eTSI 110 ps
Νέος αρχιμηχανικός στην Volkswagen

 

Advertisement