Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Μια Mercury Coupe του 1949 ξαναζεί ως ηλεκτρική

Ελλάδα 4:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια Mercury Coupe του 1949 ξαναζεί ως ηλεκτρική

Mobility

Μια Mercury Coupe του 1949 ξαναζεί ως ηλεκτρική

Mobility

Η αμερικάνικη εταιρία Icon που εξειδικεύεται σε restomod δημιουργίες παρουσίασε μια άκρως ενδιαφέρουσα μετατροπή μιας κλασικής Mercury Eight Coupe του 1949 σε αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Η μετατροπή κλασικών μοντέλων από το παρελθόν σε ηλεκτρικά είναι μια τάση με ιδιαίτερη δυναμική στους κύκλους των εταιριών που εξειδικεύονται σε restomod μετατροπές οι οποίες παντρεύουν την κλασική εικόνα και αίσθηση με την μοντέρνα τεχνολογία.

Η εταιρία Icon πρόσθεσε την δική της πρόταση σε αυτή τη νέα γενιά κλασσικών αυτοκινήτων παρουσιάζοντας την Mercury Eight Coupe EV, ένα κουπέ μοντέλο του 1949 το οποίο όπως φανερώνει και η ονομασία του συνοδευόταν από οκτακύλινδρο κινητήρα. Η Mercury της Icon έχει δανειστεί τα περισσότερα μηχανικά μέρη και τις μπαταρίες από το Tesla Model S. Φυσικά κάτω από το αμάξωμα που έχει διατηρήσει με κάθε λεπτομέρεια την εικόνα του αυθεντικού μοντέλου, υπάρχουν αρκετές αλλαγές με κυριότερη την αντικατάσταση του θερμικού κινητήρα με ηλεκτροκινητήρες.

icon mercury ev

Advertisement
Advertisement

Η ιδιαιτερότητα είναι πως αυτοί δεν είναι απευθείας συνδεδεμένοι με τους κινητήριους τροχούς αλλά με έναν κεντρικό άξονα μετάδοσης, όπως γινόταν και στο αυθεντικό μοντέλο. Βέβαια ο άξονας είναι ενισχυμένος ώστε να ανταπεξέρχεται στους 400 PS και τα σχεδόν 640 Nm ακαριαίας ροπής των ηλεκτροκινητήρων. Αυτοί είναι τοποθετημένοι στο χώρο του τούνελ μετάδοσης ενώ στην θέση του κλασσικού V8 έχουν τοποθετηθεί μπαταρίες και οι μονάδες ελέγχου του ηλεκτρικού συστήματος.

icon mercury ev

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως η διάταξή τους έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει ένα σχήμα V το οποίο παραπέμπει στην εικόνα ενός V8. Από εκεί και πέρα η κατάλληλη σύγχρονη πινελιά έχει μπει στην ανάρτηση που έχει ανασχεδιαστεί σε διάταξη με διπλά ψαλίδια και coilover αμορτισέρ-ελατήρια ενώ και τα φρένα έχουν αποκτήσει δίσκους σε όλους τους τροχούς.

Advertisement

Σύμφωνα με την Icon η Mercury EV είναι μια one-off κατασκευή καθώς η εταιρία θα συνεχίσει να εστιάζει στις παραδοσιακές restomod μετατροπές με θερμικούς κινητήρες. Ωστόσο η προσοχή που θα συγκεντρώσει η πρώτη της ηλεκτρική προσπάθεια είναι σίγουρο πως θα επηρεάσει και τις αποφάσεις της για το μέλλον.

icon mercury ev

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ραγδαία η μείωση της τιμής των μπαταριών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Τα πιο γρήγορα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον κόσμο
Honda: Μπαταρίες ξηρού τύπου στα επόμενα χρόνια- Όλα ηλεκτρικά στις ΗΠΑ μέχρι το 2040