Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μία Lamborghini με κινητήρα Toyota; (+video)

Ελλάδα 14:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία Lamborghini με κινητήρα Toyota; (+video)

ΝΕΑ

Μία Lamborghini με κινητήρα Toyota; (+video)

ΝΕΑ

Αν θέλετε να συνοψίσετε το πνεύμα της SEMA του 2021 σε ένα αυτοκίνητο, τότε θα επιλέξετε αυτήν την απίστευτη Lamborghini Gallardo, που έχει μοτέρ 2JZ (Toyota Supra). Μία μετατροπή από την Street Aero Parts.

Advertisement
Advertisement

Στους διαδρόμους της SEMA του 2021  πολλοί αναρωτήθηκαν αν η Lamborghini με κινητήρα Toyota ήταν η πιο cool μετατροπή;

Δεν υπάρχει τίποτα κακό με το V10 που τοποθετεί η Lamborghini στα μοντέλα της. Πολλοί βελτιωτές βάζουν turbo σε αυτούς τους κινητήρες με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Αλλά η SEMA έχει να κάνει με την υπέρβαση των ορίων και για το πως μπορούν τα πράγματα να γίνουν διαφορετικά. Επίσης μία Gallardo με καρδιά Supra είναι σίγουρα ένα νέο για εμάς.

Advertisement
Advertisement

Ο Bryce Yaeger από την Street Aero Parts λέει στο κανάλι 1320Video του YouTube ότι εμπνεύστηκε την δημιουργία της κατασκευής, επειδή όταν αρχικά παρουσίασε την ιδέα, οι φίλοι του, είπαν ότι δεν μπορούσε να γίνει.

Κάποιες στιγμές ίσως και αυτός να σκέφτηκε πως η μετατροπή δεν είναι δυνατή αφού προσπαθώντας να συνδυάσει τον κινητήρα με το κιβώτιο ταχυτήτων της Toyota, τα παιδιά της Street Aero, ανακάλυψαν πως ο κινητήρας «έμπαινε» στην καμπίνα επιβατών.

Advertisement

Η λύση ήταν να… τεντωθεί το πλαίσιο κατά 10 με 15 εκατοστά και αυτή δεν ήταν σε καμία περίπτωση η μόνη τροποποίηση που έγινε στην Lamborghini Gallardo. Υπάρχει ένα νέο σύστημα ανάρτησης, τρισδιάστατα εκτυπωμένα φτερά από ανθρακονήματα.

Προχωρώντας βλέπουμε πως και το μοτέρ της Toyota Supra άλλαξε πολύ. Η αλήθεια είναι, σύμφωνα με τον Yaeger, πως ο κινητήρας «χτίστηκε» γύρω από το turbo και οι υπόλοιπες προδιαγραφές αποφασίστηκαν με βάση το τι θα ήταν απαραίτητο για να λειτουργήσει το turbo των 85 mm.

Advertisement

Ο μηχανικός ισχυρίζεται ότι ο εξακύλινδρος έχει κατασκευαστεί για να είναι ασφαλής στους 1500 ίππους, αλλά στην πραγματικότητα στοχεύει σε αξιόπιστους 1000 ίππους. Ακόμη και με την… μικρή ιπποδύναμη, αυτή η Gallardo είναι δύο φορές πιο δυνατή ισχυρό από ό,τι ήταν όταν έφυγε από το εργοστάσιο και δεδομένου του πόσο γυμνό είναι το εσωτερικό, μπορείτε να φανταστείτε ότι είναι και λίγο ελαφρύτερη.

Συμφωνείτε με αυτή την Supra-ized Lambo ή μήπως η μετατροπή αυτή είναι υπερβολική;

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μια Toyota Supra πιο ακριβή από Ferrari
Τιμή-ρεκόρ για την Toyota Supra του «Fast And Furious» (+video)
Πόσο εύκολη είναι η αλλαγή λαδιών στην Lamborghini Gallardo; (video)