Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια διαφορετική Ferrari 308 GTBi (+ video)

Ελλάδα 11:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια διαφορετική Ferrari 308 GTBi (+ video)

ΝΕΑ

Μια διαφορετική Ferrari 308 GTBi (+ video)

ΝΕΑ

Από τη φωτογραφία αυτής της Ferrari και από την επιγραφή 244 GTK στο πίσω μέρος της καταλαβαίνουμε ότι κάτι… δεν πάει καλά.

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη 308 GTBi έχει το αμάξωμα μιας Ferrari αλλά όχι και τον κινητήρα με τον οποίο έφυγε από το εργοστάσιο του Maranello.

Πρόκειται για μια δημιουργία της εταιρείας βελτιώσεων «StanceWorks» η οποία την παρουσίασε πέρυσι στην έκθεση «SEMA» («Specialty Equipment Market Association») που πραγματοποιείται στο Las Vegas.

Στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει αντικατασταθεί ο V8 κινητήρας των 2,9 λίτρων των 240 ίππων (όπως ήταν η απόδοσή του στις ΗΠΑ) με έναν τετρακύλινδρο σε σειρά χωρητικότητας 2,4 λίτρων της Honda, αυτόν με την κωδική ονομασία «K24».

Advertisement
Advertisement

Οι άνθρωποι της StanceWorks πρόσθεσαν σε αυτόν υπερτροφοδότη της «Garrert» και έκαναν επιπλέον μετατροπές με αποτέλεσμα να αυξήσουν την ισχύ του στους 811 ίππους, στον τροχό!

Ωστόσο, δεν φαίνεται να σταματούν εκεί. Όπως ανακοίνωσαν, ο στόχος τους είναι να ξεπεράσουν τους 1.000 ίππους, πάντα στο δυναμόμετρο και όχι ονομαστικά!

Advertisement

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το αυτοκίνητο μετονομάστηκε χαρακτηριστικά σε «Ferrari 244 GTK». Διαθέτει σειραϊκό κιβώτιο πέντε σχέσεων της«Quaife», ανάρτηση της «H&R», σύστημα πέδησης της «AP», ενώ έχουν προστεθεί στο αμάξωμα splitter εμπρός, αεροτομή πίσω και έχει διαμορφωθεί αεροδυναμικός διαχύτης στον εκεί προφυλακτήρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ferrari 365 GTC/4: Η απίθανη ιστορία του πιο… σνομπ beach car
Δεν θα πιστέψετε πόσο πουλήθηκε το κράνος του Λεκλέρ
Υπάρχει πιθανότητα η Ferrari να εξαγοράσει άλλη εταιρεία;