Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Abarth 595 Scorpioneoro: H συλλεκτική έκδοση ήρθε στην Ελλάδα…

Ελλάδα 19:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Abarth 595 Scorpioneoro: H συλλεκτική έκδοση ήρθε στην Ελλάδα…

ΝΕΑ

Abarth 595 Scorpioneoro: H συλλεκτική έκδοση ήρθε στην Ελλάδα…

ΝΕΑ

Μία από τις 2.000 μονάδες που θα παραχθούν πουλήθηκε στην Ελλάδα και το Newsauto το… βρήκε μόλις αυτό πάτησε στη χώρα μας!

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγους μήνες η Abarth είχε κάνει γνωστό πως θα κυκλοφορήσει δύο συλλεκτικές εκδόσεις, την 595 Monster Energy Yamaha και την 595 Scorpioneoro οι οποίες θα παραχθούν σε 2.000 μονάδες η κάθε μία. Ήταν λοιπόν λογικό και… αναμενόμενο πως κάποια ή ακόμα και τις δύο αυτές εκδόσεις θα τις βλέπαμε στην Ελλάδα καθώς υπάρχει αγοραστικό κοινό που βάζει στο… μάτι τέτοιου είδους συναρπαστικά και σπάνια μοντέλα.

Μία από τις παραπάνω εκδόσεις και συγκεκριμένα η 595 Scorpioneoro «πάτησε» πρόσφατα στην Ελλάδα και όπως φαίνεται πολύ σύντομα θα τη δούμε να κυκλοφορεί στους δρόμους. Όπως θα δείτε από τις αποκλειστικές εικόνες του Newsauto, το ιταλικό πυραυλάκι έχει έρθει πλήρως προστατευμένο τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, δείχνοντας ακόμα και με αυτόν τον τρόπο πως δεν πρόκειται γα ένα τυχαίο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Σε 2.000 μονάδες

Το Abarth 595 Scorpioneoro, τιμά το θρυλικό A112 Abarth “Gold Ring”, που έμεινε στην ιστορία με το προσωνύμιο “Targa Oro”. Πρόκειται για ένα πραγματικά σπάνιο αυτοκίνητο, το οποίο κατασκευάστηκε το 1979 σε μόλις 150 μονάδες, όλες σε μαύρο χρώμα με χρυσές λεπτομέρειες και πλούσιο εξοπλισμό, όπως άλλωστε ορίζει η Ιταλική παράδοση των αυτοκινήτων “granturismo”. Η σύγχρονη έκδοση Abarth 595 Scorpioneoro αποτελεί ένα συλλεκτικό μοντέλο, όπως άλλωστε πιστοποιεί και η ειδική πλακέτα που βρίσκεται στο εσωτερικό του οχήματος και συγκεκριμένα στο κεντρικό τούνελ, ανάμεσα στα δύο καθίσματα – οδηγού και συνοδηγού.

Το «ελληνικό» 595 Scorpioneoro είναι χρώματος μαύρο, ωστόσο υπάρχει διαθέσιμο και σε άλλα τρία χρώματα (Podium Blue, Racing White και Record Gray). Η ματ μαύρη οροφή με το σχέδιο «σκακιέρας» συνδυάζεται ιδανικά με τα ανθρακί στοιχεία, όπως οι χειρολαβές, τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών και τα αεροδυναμικά στοιχεία στον εμπρός και πίσω προφυλακτήρα. Όλα τα παραπάνω συνυπάρχουν με τα στοιχεία σε χρυσό χρώμα, όπως ο σκορπιός στο καπό μέχρι και τις… ζάντες των 17 ιντσών.

Advertisement

Αναλογία κιλά/ίππο: 6,5

Advertisement

Εσωτερικά τα σπορ καθίσματα Abarth “Scorpioflage” έχουν επένδυση από μαύρο δέρμα και ειδική επεξεργασία.. Στο προσκέφαλο συναντούμε τη λέξη “Scorpioneoro” μαζί και την ιταλική σημαία, ενώ στο ταμπλό κυριαρχούν τα ματ μαύρα στοιχεία.

Το ιταλικό «μικρό» εφοδιάζεται με κινητήρα βενζίνης 1.4 λίτρων turbo ο οποίος αποδίδει 165 ίππους, προσφέροντας αναλογία της τάξης 6,5 κιλών/ίππο. Στη γλώσσα των αριθμών, το 0-100 επιτυγχάνεται σε 7,3 δευτερόλεπτα και όπως ο καθένας μπορεί να φανταστεί θα προσφέρει μοναδικές οδηγικές απολαύσεις.

Η τιμή του Abarth 595 Scorpioneoro αγγίζει τα 23.700 ευρώ.

Advertisement

Ήρθε στην Ελλάδα η ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η νέα γκάμα Abarth 595: Σπορ δυναμισμός και ιταλικό στιλ στο μάξιμουμ
Abarth 595 Esseesse: Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα ο πιο δηλητηριώδης σκορπιός (+τιμές)
Abarth: 140.000…ευχαριστώ στους οπαδούς της (video)