Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο γρήγορη είναι η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio στην πράξη; (+vid)

Ελλάδα 7:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο γρήγορη είναι η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio στην πράξη; (+vid)

ΝΕΑ

Πόσο γρήγορη είναι η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio στην πράξη; (+vid)

ΝΕΑ

Η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio είναι ένα ισχυρό σπορ sedan και πρόσφατα υποβλήθηκε σε δοκιμή μέγιστης ταχύτητας σε ένα τμήμα της γερμανικής Autobahn χωρίς όριο ταχύτητας.

Advertisement
Advertisement

Ο οδηγός της την ώθησε στα όρια σε μια μεγάλη ευθεία, προσπερνώντας πολλά οχήματα και στέλνοντας τον δείκτη του αναλογικού ταχύμετρου να σκαρφαλώσει στα 290 km/h, προτού δηλαδή σηκώσει το δεξί πόδι από το γκάζι και ενεργοποιήσει τα φρένα.

Αν είχε διατηρήσει την πίεση στο δεξί πεντάλ, τότε το ιταλικό σπορ σεντάν θα έφτανε τελικά στα 305 km/h πραγματικής τελικής ταχύτητας, σύμφωνα με την Alfa Romeo. Για το κλασικό σπριντ από 0 έως 100 km/h από στάση, βλέπουμε κάτι λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα, ή αναλογικά τόσο γρήγορα όσο ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους της, η νέα BMW M3 Competition, η οποία χρειάζεται μόλις 3,8 δευτερόλεπτα για την ίδια διαδικασία. Αλλά και η Mercedes-AMG C63 S διαθέτει παρόμοιο χρόνο στο καθιερωμένο σπριντ.

Κατασκευασμένος με τις ευλογίες της Ferrari παρακαλώ, ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος V6 2,9 λίτρων αποδίδει 505 ίππους στις 6.500 σ.α.λ. και ροπή 600 Nm στις 2.500 σ.α.λ. Η Giulia Quadrifoglio καταναλώνει 13,8 l/100 km στην πόλη και 9,4 l/100 km στον αυτοκινητόδρομο, με κατανάλωση σε μικτό κύκλο στα 11,8 l/100 km. Το αυτοκίνητο καλύπτεται από εγγύηση 4 ετών ή 80.500 χλμ.

Advertisement
Advertisement

Συνολικά, αυτή περιλαμβάνει τον κινητήρα, το σύστημα μετάδοσης όπως επίσης και 12 χρόνια εγγύηση διάβρωσης του αμαξώματος. Η οδική βοήθεια περιλαμβάνεται για 48 μήνες, ανεξάρτητα από τα διανυθέντα χιλιόμετρα. Πολύ θα θέλαμε να είχαμε μια τέτοια Alfa στην κατοχή μας, γιορτές είναι μπορεί να εισακουστούν οι ευχές μας στον Άγιο Βασίλη…

Διαβάστε ακόμη:

Στην πίστα με την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio (video)

Advertisement

Πόσο κοστίζουν οι νέες Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio και Stelvio Quadrifoglio στην Ελλάδα;

Μία χρυσή Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio για το Mille Miglia

Advertisement