Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η εκρηκτική Alfa Romeo Giulia GTA;

Ελλάδα 15:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η εκρηκτική Alfa Romeo Giulia GTA;

ΑΓΟΡΑ

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η εκρηκτική Alfa Romeo Giulia GTA;

ΑΓΟΡΑ

Η Alfa Romeo Giulia GTA είναι ένα εντυπωσιακό σεντάν επιδόσεων, που κατασκευάζεται σε μόλις 500 συλλεκτικά κομμάτια. Ποια είναι η τιμή της στη χώρα μας;

Advertisement
Advertisement

Με την αποκάλυψη της Giulia GTA, η Alfa Romeo επανέφερε στο προσκήνιο ένα θρυλικό όνομα για το χώρο του αυτοκινήτου, αποτείνοντας απευθείας φόρο τιμής στις μοναδικές Giulia GTA του παρελθόντος.

Προορισμένη ώστε να κατασκευαστεί σε μόλις 500 κομμάτια, η Giulia GTA –και η πιο «ειδική» Giulia GTAm– βασίζεται πάνω στην κορυφαία Giulia Quadrifoglio. Διαθέτει τον ίδιο, αλουμινένιο V6 Bi-Turbo των 2,9 λίτρων, ο οποίος μετά από νέες ρυθμίσεις, μαζί με ένα επίσης νέο σύστημα εξαγωγής από τιτάνιο της Akrapovic, αποδίδει πλέον 540 ίππους (+30 PS).

Σημαντικό στοιχείο της υπόστασης της GTA και της GTAm αποτελούν και τα μέτρα ελάφρυνσής τους, που έχουν φέρει τη νέα Giulia GTA να είναι πιο ελαφριά κατά 100 κιλά συγκριτικά με την Quadrifoglio (συνολικό βάρος μόνο 1.520 κιλά).

Advertisement
Advertisement

Στο πεδίο των επιδόσεων, με τη βοήθεια του launch control από το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, το 0-100 km/h της νέας Giulia GTA έρχεται σε μόλις 3.6 sec.

Ειδικά τώρα για την GTAm, η Alfa Romeo έχει αφαιρέσει εντελώς τα πίσω καθίσματα τοποθετώντας και ένα roll bar, ενώ υπάρχουν και ζώνες 6 σημείων της Sabelt, αλλά και αγωνιστικές υφασμάτινες χειρολαβές για το άνοιγμα των θυρών. Στο αμάξωμα, συναντούμε νέα carbon αεροδυναμικά βοηθήματα στον εμπρός και πίσω προφυλακτήρα, αλλά και μια τεραστίων διαστάσεων αεροτομή.

Advertisement

Στη Giulia GTA από την άλλη υπάρχει έναν «κανονικό» τετραθέσιο εσωτερικό χωρίς roll bar, νέο εμπρός ενεργό σπόιλερ (που προέρχεται από τεχνογνωσία της μάρκας στην F1), πίσω αεροτομή, ένας μεγάλος διαχύτης και διπλές εξατμίσεις στο κέντρο του πίσω προφυλακτήρα.

Advertisement

Επίσης, στο εσωτερικό συναντούμε επιφάνειες επενδεδυμένες με αλκαντάρα (μεγαλύτερης έκτασης στην GTAm), καθώς επίσης και διάφορα τμήματα με ματ ανθρακονήματα.

Η Alfa Romeo έχει διευρύνει το εμπρός και πίσω μετατρόχιο κατά 50 χιλιοστά για έξτρα σταθερότητα στο δρόμο, ενώ έχουν τονιστεί και τα πλαϊνά φτερά. Νέα ελατήρια, αμορτισέρ και διάφορα άλλα τμήματα της ανάρτησης φροντίζουν για κορυφαία οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά.

Σημειώστε ότι στην Giulia GTA (και τη GTAm), το καπό, η οροφή, ο εμπρός προφυλακτήρας και τα «φτερά» είναι φτιαγμένα από ανθρακονήματα. Νέες είναι και οι ζάντες των 20 ιντσών με ειδική σχεδίαση.

Advertisement

Σε ό,τι αφορά τώρα στην τιμή της Alfa Romeo Giulia GTA, αυτή μετά και από όλους τους «ντόπιους» φόρους, κοστίζει στην Ελλάδα ούτε λίγο ούτε πολύ 247.000 ευρώ! Για την Giulia GTAm το κόστος είναι 254.000 ευρώ.

Σημειώστε ότι η Alfa Romeo προσφέρει σε κάθε έναν που θα «κλείσει» τα αυτοκίνητα έναν «πρεσβευτή της μάρκας» που θα τον συνοδέψει από την παραγγελία μέχρι την παράδοση του αυτοκινήτου, για να καλύψει κάθε του ανάγκη.

Παράλληλα, κάθε μια Giulia GTA και GTAm προσφέρεται μαζί ένα ειδικό κράνος της Bell με GTA αυτοκόλλητα, πλήρη αγωνιστική στολή με γάντια και παπούτσια της Alpinestars, αλλά και μια ειδική κουκούλα προστασίας της Goodwool.

Διαβάστε επίσης:
Τι κρύβεται πίσω από το λογότυπο GTA της Alfa Romeo (video)
Ο νέος πρόεδρος της Alfa Romeo στο μουσείο της μάρκας
Πότε θα κάνει το ντεμπούτο της η Alfa Romeo Tonale;