Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes: Πίστη στα sedan

Ελλάδα 18:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes: Πίστη στα sedan

ΝΕΑ

Mercedes: Πίστη στα sedan

ΝΕΑ

Την «πίστη» της στα sedan αυτοκίνητα συνεχίζει και υποστηρίζει η Mercedes, παρά την έκρηξη στις πωλήσεις των SUV των τελευταίων ετών, η εμπορική πορεία της S-Class σε παγκόσμιο επίπεδο είναι μια ακόμα απόδειξη για την ορθότητα της επιλογής αυτής.

Advertisement
Advertisement

Η σύγκριση μεταξύ sedan και των SUV/crossover τα τελευταία χρόνια, είναι καταφανώς άδικη.

Ακόμα και όσοι αρέσκονται στις παραδοσιακές αυτοκινητικές αξίες, δεν μπορούν να παραγνωρίσουν το γεγονός πως τα sedan έχουν νικηθεί κατά κράτος σε επίπεδο προτίμησης του κοινού και πωλήσεων. Παρ’ όλα αυτά, η Mercedes-Benz εξακολουθεί να έχει πλήρη «εμπιστοσύνη» στα sedan, κάτι που φαίνεται και πολύ εύγλωττα με την πρόσφατη παρουσίαση της νέας S-Class, που έκανε παγκόσμιο ντεμπούτο στην 7η γενιά της. Στο περιθώριο της παρουσίασης αυτής, ο επικεφαλής της Mercedes Ola Kallenius μοιράστηκε τις σκέψεις του με κάποιους από τους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Advertisement
Advertisement

Ο Kallenius είναι ευχαριστημένος με το πώς εξελίσσονται οι πωλήσεις των SUV της Mercedes, αντιπροσωπεύοντας το ένα τρίτο των συνολικών πωλήσεων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Το GLS είναι ο κύριος εκφραστής των αρχών της Mercedes-Benz στην κατηγορία των SUV. Όμως, ο Kallenius δεν χάνει την ελπίδα με τα sedan μοντέλα  και ειδικά την S-Class, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο, «φαίνεται ιδιαίτερα συμπαγής». Η S-Class παραμένει ιδιαίτερα ισχυρή στις πωλήσεις της κατηγορίας των πολυτελών sedan και αξίζει να σημειωθεί πως η μεγαλύτερη αγορά για το συγκεκριμένο μοντέλο, δεν είναι η Ευρώπη ή οι ΗΠΑ αλλά η Κίνα όπου πωλούνται 700 S-Class κάθε μήνα.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Αυτή είναι -επισήμως- η νέα Mercedes S-Class

Mercedes EQS με μεγαλύτερη αυτονομία από το Tesla Model S

Advertisement

Mercedes GLB σε έκδοση pick up

 

 

Advertisement