Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes: Μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις αυτοκινήτων

Ελλάδα 16:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes: Μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Mercedes: Μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Daimler μίλησε για το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η Mercedes –που όπως όλοι οι κατασκευαστές –  έχει πληγεί από την έλλειψη ημιαγωγών.

Advertisement
Advertisement

Η έλλειψη ημιαγωγών, οι ρωγμές στην εφοδιαστική αλυσίδα και το στέλεχος «Δέλτα» του κορωνοϊού, έχουν κάνει δύσκολη τη ζωή των κατασκευαστών, οι οποίοι αδυνατούν να ικανοποιήσουν την αυξημένη ζήτηση για καινούρια αυτοκίνητα.

Τις πληγές της μετράει και η Mercedes, η οποία αδυνατεί να παραδώσει εν ευθέτω χρόνω τα μοντέλα της, με πολλούς πελάτες να χρειάζεται να κάνουν υπομονή –σε ορισμένες περιπτώσεις –  για περισσότερο από ένα χρόνο.

Αυτά τουλάχιστον ανέφερε σε συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Daimler, Ola Källenius.

Advertisement
Advertisement

Η έλλειψη σε μικροεπεξεργαστές, επιδεινούμενη από το ολοένα και αυξανόμενο ενδιαφέρον του κοινού για καινούριο ΙΧ, έχει αναγκάσει την εταιρεία να προκρίνει τις παραδόσεις συγκεκριμένων μοντέλων, έναντι άλλων.

Προτεραιότητα δίνεται στις έγκαιρες παραδόσεις των ηλεκτρικών μοντέλων, στο πλαίσιο της προσπάθειας της μάρκας να πραγματώσει το στρατηγικό «ηλεκτρικό» της πλάνο. Μάλιστα, ο Källenius προβλέπει πως το πρόβλημα με την έλλειψη ημιαγωγών θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι και το 2023.

Ερωτηθείς για το αν η Daimler σκοπεύει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, κατασκευάζοντας εργοστάσιο παραγωγής μικροτσίπ, ο CEO της εταιρείας ισχυρίστηκε πως δεν πρόκειται για ρεαλιστικό σενάριο, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο απαιτεί δυσθεώρητες επενδύσεις.

Advertisement

Δυσοίωνες οι προβλέψεις

Advertisement

Παρά το ισχυρό πλήγμα που έχει υποστεί η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, τίποτα δεν συντείνει στην εξομάλυνση της κατάστασης, με τις προβλέψεις να γίνονται όλο και πιο απαισιόδοξες.

Η συμβουλευτική εταιρεία AlixPartners ισχυρίζεται ότι το κόστος στα έσοδα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας θα φτάσει κοντά στα 210 δισ. δολάρια, σχεδόν διπλάσιο από την πρόβλεψη των 110 δισ. δολαρίων που είχε κάνει η εταιρεία τον περασμένο Μάιο.

Τον ίδιο μήνα οι προβλέψεις έκαναν λόγο για μείωση της παγκόσμιας παραγωγής κατά 3,9 εκ. οχήματα, αλλά η τελευταία πρόβλεψη της Alix Partners είναι ακόμα πιο απαισιόδοξη, ανεβάζοντας το νούμερο στα 7,7 εκ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Brabus μετατρέπει τη Mercedes-AMG GLS 63 σε εμβληματική ναυαρχίδα
Η σπάνια Mercedes A-Class από τη F1 που δεν πουλήθηκε ποτέ
Η Mercedes-Benz θα μειώσει τη γκάμα κινητήρων της