Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έλλειψη ημιαγωγών: Ακόμα πιο δυσοίωνες οι προβλέψεις

Ελλάδα 12:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έλλειψη ημιαγωγών: Ακόμα πιο δυσοίωνες οι προβλέψεις

ΝΕΑ

Έλλειψη ημιαγωγών: Ακόμα πιο δυσοίωνες οι προβλέψεις

ΝΕΑ

Αναθεώρηση των προβλέψεων προς το χειρότερο σχετικά με την παραγωγή καινούριων αυτοκινήτων, εξαιτίας του παρατεινόμενης έλλειψης ημιαγωγών.

Advertisement
Advertisement

Σε θεαματική αναθεώρηση προβλέψεων για την παραγωγή αυτοκινήτων προς το χειρότερο προχώρησε η IHS Markit, η μεγαλύτερη εταιρεία οικονομικών πληροφοριών και αναλύσεων στον κόσμο που χαίρει μεγάλης εκτίμησης από κατασκευαστές και προμηθευτές από τον χώρο του αυτοκινήτου.

Με την παγκόσμια έλλειψη σε ημιαγωγούς να έχει εξελιχθεί σε γόρδιο δεσμό, η IHS Markit αναθεωρεί τις προβλέψεις της, αναμένοντας περαιτέρω μείωση του αριθμού των οχημάτων που θα παραχθούν φέτος κατά 6,2%, ή σε 5,0 εκ. οχήματα λιγότερα.

Όσον αφορά το 2022, η εταιρεία εγκαταλείπει τις αρχικές της προβλέψεις, μιας και αναμένει περαιτέρω μείωση της παραγωγής καινούριων οχημάτων κατά 9,3%. Ή διαφορετικά προβλέπει πως το επόμενο έτος θα παραχθούν 8,45 εκ. λιγότερα οχήματα συγκριτικά με τις αρχικές τις εκτιμήσεις.

Advertisement
Advertisement

Αναθεώρηση εκτιμήσεων προς το χειρότερο (-1,1%) με 1,05 εκ. λιγότερα οχήματα απ’ ό,τι προβλεπόταν σε πρώτη φάση και για το 2023, σύμφωνα με την IHS Markit.

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη αναθεώρηση των προβλέψεων που έγινε τελευταίους εννέα μήνες, οι οποίοι ήταν ιδιαίτερα δύσκολοι», δήλωσε η εταιρεία την περασμένη Πέμπτη.

Advertisement

Όπως αναφέρει το Automotive News, οι παραπάνω αναθεωρήσεις αντικατοπτρίζουν την πρόκληση που αντιμετωπίζει η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, μετά τις διαδοχικές καταστροφές στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Ενδεικτικό της διάστασης που έχει πάρει η έλλειψη τσιπ είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν μειώσει σημαντικά την παραγωγή.

Advertisement

Ο Ιάπωνας προμηθευτής ημιαγωγών Rohm και συνεργάτης των Ford, Toyota και Honda είχε δηλώσει πως η κρίση θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έλλειψη ημιαγωγών: Αναζητώντας «σανίδα σωτηρίας» στην Ταϊβάν
Ποιοι ημιαγωγοί; Τα τουρκικά αυτοκίνητα ανθίζουν!
Μέχρι και το 2023 η έλλειψη σε ημιαγωγούς προβλέπει η Daimler

 

Advertisement