Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Mercedes-Benz Vision Duet: Ηλεκτρικό και αυτόνομο μέλλον

Ελλάδα 13:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes-Benz Vision Duet: Ηλεκτρικό και αυτόνομο μέλλον

Mobility

Mercedes-Benz Vision Duet: Ηλεκτρικό και αυτόνομο μέλλον

Mobility

Πρόκειται για μια σπουδή ενός ανεξάρτητου σχεδιαστή που καμία σχέση δεν έχει με τη Mercedes-Benz αν και όπως φαίνεται από τις πρώτες εικόνες, θα μπορούσε.

Advertisement
Advertisement

Το πρωτότυπο που πραγματεύεται το μέλλον της αυτόνομης μετακίνησης, σε συνδυασμό με την ηλεκτροκίνηση, είναι προϊόν της φαντασίας του Lujie Huang για τις σπουδές του στο Art Center College of Design στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια.

Το Mercedes-Benz Vision Duet, είναι ένα φουτουριστικό πρωτότυπο που δείχνει πώς θα μοιάζουν τα premium οχήματα όταν η αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 5 γίνει πραγματικότητα. Ο σχεδιαστής του, Lujie Huang, οραματίστηκε το μέλλον των αυτοκινήτων μεγάλου τουρισμού, ως ένα τριθέσιο ηλεκτρικό και πλήρως αυτόνομο, που στοχεύει να προσφέρει ένα νέο είδος εμπειρίας οδικού ταξιδιού με έναν πολύ καινοτόμο σχεδιασμό. Κάπως έτσι έχει φτάσει να θεωρεί πως το αυτοκίνητο του μέλλοντος δεν θα χρειάζεται τα παραδοσιακά χειριστήρια για την κίνησή του και έτσι βλέπουμε την καμπίνα να είναι εξ ολοκλήρου προσανατολισμένη στην άνεση των τριών επιβατών, με δύο πολύ αναπαυτικά καθίσματα στο πίσω  μέρος και ένα τραπέζι στο κέντρο.

Advertisement
Advertisement

Όταν το όχημα είναι σταθμευμένο, η γυάλινη οροφή μπορεί να γλιστρήσει πίσω και ένα τρίτο κάθισμα μπροστά μπορεί να εμφανιστεί για να φιλοξενήσει έναν ακόμα επιβάτη. Ο σχεδιαστής εμπνεύστηκε έντονα από τη διάταξη των καθισμάτων στα σκάφη αναψυχής για τη δημιουργία του Vision Duet. Από έξω, το concept έχει πολλά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά από μοντέλα της Mercedes-Benz. Στο μπροστινό μέρος, έχει μια ξεχωριστή μάσκα με ένα μεγάλο αστέρι, ενώ η εφαρμογή ενός ηλεκτρικού κινητήρα επιτρέπει επίσης μια εξαιρετικά μικρό μπροστινό πρόβολο. Υπάρχει επίσης ένα σετ μικρών προβολέων που συνδέονται με μια φωτεινή μπάρα LED, ενώ και στο πίσω μέρος υπάρχει μια φωτεινή μπάρα LED και ένας κομψά διαμορφωμένος προφυλακτήρας. Αν μη τι άλλο, ο Huang, πρέπει να πήρε καλό βαθμό για τις ιδέες που ενσωμάτωσε πάνω σε αυτό το concept που θα μπορούσε να είναι μια μελλοντική πρόταση από τη Mercedes.

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Η Mercedes EQS θα ξεπεράσει σε αυτονομια το Tesla Model S

Δοκιμή: Mercedes EQC 400 4Matic

Πόσο κοστίζει η ολοκαίνουργια Mercedes-Benz S-Class στην Ελλάδα;

Advertisement