Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes-EQE: Επιβλητική με κορυφαία αεροδυναμική

Ελλάδα 3:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-EQE: Επιβλητική με κορυφαία αεροδυναμική

ΝΕΑ

Mercedes-EQE: Επιβλητική με κορυφαία αεροδυναμική

ΝΕΑ

Η νέα Mercedes EQE συνδυάζει με απόλυτη επιτυχία τις σπορ αεροδυναμικές γραμμές με τον premium και επαγγελματικό χαρακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Με την πρώτη ματιά η νέας Mercedes EQE εντυπωσιάζει, χάρη στην όμορφα σμιλεμένη μάσκα, κάτι που μας έχει συνηθίσει η γερμανική μάρκα για τα μοντέλα EQ της. Το premium ηλεκτρικό σημειώνει αεροδυναμικό συντελεστή-ρεκόρ (0,20) και το αισθητικό αποτέλεσμα ολοκληρώνεται από το πίσω μέρος με την LED ρίγα να γεφυρώνει τα φωτιστικά σώματα.

Το μήκος του αμαξώματος φτάνει τα 4,946 μέτρα. Η ευρυχωρία είναι δεδομένη για μια Mercedes αυτής της κατηγορίας, ενώ στο ταμπλό της κορυφαίας έκδοσης εφοδιάζεται με το εντυπωσιακό και προαιρετικό Hyperscreen.

Advertisement
Advertisement

Μια οθόνη τεχνολογίας OLED 12,3 ιντσών βρίσκεται μπροστά από τον συνοδηγό, απ’ όπου μπορεί ο τελευταίος να χειρίζεται αρκετές ρυθμίσεις του αυτοκινήτου. Μάλιστα, στις αγορές τις Ευρώπης, υπάρχει δυνατότητα θέασης βίντεο, τηλεόρασης κλπ. Κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής. Αυτό είναι εφικτό μιας και η Mercedes-EQ χρησιμοποιεί τις κάμερες του «πιλοτηρίου», ώστε να «μπλοκάρει» την οπτική επαφή του οδηγού όταν ανιχνευτεί ότι δεν παρακολουθεί τον δρόμο.

Η EQE είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρίας που βασίζεται σε πλαίσιο από ανακυκλωμένο χάλυβα.

Η γκάμα θα ξεκινήσει με δύο εκδόσεις. Η EQE 350 αποδίδει 292 ίππους και εφοδιάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, ενώ υπάρχει και μια ισχυρότερη έκδοση που θα αποκαλυφθεί αργότερα. Αναφορικά με τις τετρακίνητες εκδόσεις, η κορυφαία AMG EQE 53 αποδίδει πάνω από 750 άλογα.

Advertisement

Όσο για τη μπαταρία, αυτή θα διασφαλίζει αυτονομία για 660 χιλιόμετρα χάρη στις 90 kWh με ισχύ φόρτισης 170 kW. Το καινοτόμο λογισμικό διαχείρισης της EQE παραμένει ενημερωμένο, καθ’όλη τη διάρκεια του κύκλου της μπαταρίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mercedes πάει την εξατομίκευση σε άλλο επίπεδο
Μια ξεχωριστή Mercedes για εκτός δρόμου περιηγήσεις
Πρόσω ολοταχώς για 2023 η Mercedes-AMG EQE 53