Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes-Benz EQG: Η G-Class του μέλλοντος

Ελλάδα 17:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes-Benz EQG: Η G-Class του μέλλοντος

ΝΕΑ

Mercedes-Benz EQG: Η G-Class του μέλλοντος

ΝΕΑ

Η πρωτότυπη Mercedes EQG σκιαγραφεί την ηλεκτρική έκδοση του θρυλικού μοντέλου παντός εδάφους, υπογράφοντας για ακόμα μια φορά το σύνθημα «Lead in electric».

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes EQG θα προστεθεί στην πλούσια ηλεκτρική γκάμα της γερμανικής εταιρείας και μάλιστα θα διατηρεί τον στιβαρό χαρακτήρα του G-Wagen. Οι εντυπωσιακές off-road ικανότητές θα φτάσουν αυτούσιες -και ακόμα πιο εξελιγμένες- στην ηλεκτρική εποχή με κινητήρα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Το EQG Concept μοιάζει να είναι αρκετά κοντά στην παραγωγή καθώς διατηρεί τα περισσότερα κομμάτια του αμαξώματος της δεύτερης γενιάς G-Class (W463). Παράλληλα ενσωματώνει σχεδιαστικά στοιχεία EQ όπως η φωτιζόμενη πλήρως καλυμμένη μάσκα και η διχρωμία στο αμάξωμα.

Advertisement
Advertisement

Το concept έχει επίσης ράβδους έξτρα φωτισμού LED τοποθετημένους στην οροφή, φωτισμένα πλαϊνά προστατευτικά, ζάντες αλουμινίου 22 ιντσών μοναδικής σχεδίασης, πιο αεροδυναμικούς προφυλακτήρες και χώρο αποθήκευσης εμπνευσμένου από κουτί τοίχου, εκεί που ήταν η θέση του εφεδρικού τροχού.

Αναμφίβολα, οι δυνατότητες 4×4 της G-Class έθεταν πάντα υψηλότερα πρότυπα και με την ηλεκτρική εκδοχή, όχι μόνο θα περάσουν στη νέα εποχή, αλλά θα εξελιχθούν ακόμα περισσότερο.

Advertisement

Η EQG εξακολουθεί να βασίζεται στο πλαίσιο τύπου σκάλας της G-Class, με ανεξάρτητη ανάρτηση μπροστά και άκαμπτο άξονα πίσω. Αυτό σημαίνει ότι διατηρεί τις εκτός δρόμου δυνατότητες του μοντέλου που λειτουργεί με κινητήρα εσωτερικής καύσης, με την μπαταρία ενσωματωμένη στο πλαίσιο για χαμηλό κέντρο βάρους.

Η Mercedes EQG θα είναι εφοδιασμένη με τέσσερις ξεχωριστά ελεγχόμενους ηλεκτροκινητήρες που παρέχουν «τεράστια δύναμη έλξης και έλεγχο», κάτι που υπογράφει ότι θα είναι ταχύτερη από την… Mercedes-AMG G63. Χάρη στην άμεσα διαθέσιμη ροπή των ηλεκτρονικών κινητήρων και το κιβώτιο 2 ταχυτήτων, η Mercedes δηλώνει ότι το EQG θα έχει «ικανότητα αναρρίχησης έως και… 100% το κατάλληλο έδαφος».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή είναι η σούπερ υβριδική Mercedes-AMG GT 63 S E Performance
Η ηλεκτρική Mercedes G-Class θα είναι κορυφαία off road;
Mercedes G-Class: Κατασκευή υψηλής αντοχής (video)