Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes-Benz EQA: Εξελιγμένη ηλεκτρική πολυτέλεια

Ελλάδα 8:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-Benz EQA: Εξελιγμένη ηλεκτρική πολυτέλεια

ΝΕΑ

Mercedes-Benz EQA: Εξελιγμένη ηλεκτρική πολυτέλεια

ΝΕΑ

Για την Mercedes-Benz η έννοια της πολυτέλειας είναι εγγεγραμμένη στο εταιρικό DNA της εδώ και δεκαετίες. Και προφανώς δεν θα μπορούσε να μην χαρακτηρίζει -και μάλιστα με πιο high-tech στοιχεία- και τη νέα ηλεκτρική EQA.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί το ενδιαφέρον στη νέα EQA να εστιάζεται κατά κύριο λόγο στην ηλεκτροκίνηση, όμως δεν παύει να είναι μια γνήσια Mercedes-Benz σε ό,τι αφορά την πολυτέλεια και την premium αίσθηση που χαρακτηρίζει κάθε αυτοκίνητο της εταιρίας. Στην ΕQA μάλιστα υπάρχουν πολλά νέα στοιχεία που ταιριάζουν με τον πιο techno χαρακτήρα των μηχανικών της μερών, σε μία συνολική αισθητική προσέγγιση που η Mercedes-Benz ονομάζει “Progressive Luxury”.

Ο ηλεκτρικός χαρακτήρας της EQA τονίζεται σε πολλά σημεία του εσωτερικού της. Aνάλογα με την έκδοση εξοπλισμού και τη σχεδίαση, αυτός ο διαφορετικός χαρακτήρας υπογραμμίζεται από τον διάκοσμο με κρυφό φωτισμό και τις διακοσμητικές λεπτομέρειες από rose gold στα στόμια των αεραγωγών, στα καθίσματα και το κλειδί του αυτοκινήτου.

eqa-2020-d1000x600

Advertisement
Advertisement

Οι αεραγωγοί, πέντε στον αριθμό, έχουν ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό σχήμα τουρμπίνας με πολύ σχολαστικά σχεδιασμένα τα πτερύγια κατεύθυνσης του αέρα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως στη γενικότερη προσοχή σχετικά με την ανανεώσιμη βιωσιμότητα που προωθεί η Mercedes-Benz τα υφάσματα των καθισμάτων σε κάποιες εκδόσεις είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια ΡΕΤ.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Η ειδική έκδοση Edition 1 διαθέτει επιπλέον διάτρητες δερμάτινες επενδύσεις στα καθίσματα μέσα από τις οποίες διαφαίνεται ύφασμα σε χρώμα blue. Το όργανο πολλαπλών ενδείξεων, με τις ειδικές οθόνες αποκλειστικά για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, υιοθετεί τους ίδιους χρωματισμούς με λεπτομέρειες σε rosé gold και blue. Ένα πολύ εντυπωσιακό εφέ, ιδίως τη νύχτα, επιτυγχάνεται από μία high-tech επιφάνεια στις εκδόσεις Electric Art, AMG Line και Edition 1, η οποία είναι διάφανη και φωτίζεται από πίσω με οπτικές ίνες, δημιουργώντας μία πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα μέσα στο αυτοκίνητο.

Advertisement

H θέση του οδηγού είναι υπερυψωμένη, όπως περιμένει άλλωστε κανείς από ένα SUV, διευκολύνοντας την είσοδο- έξοδο και προσφέροντας πολύ καλή περιμετρική ορατότητα. Ένας από τους τομείς στους οποίους έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση είναι η χρηστικότητα. Η πλάτη των πίσω καθισμάτων διαιρείται και αναδιπλώνεται σε αναλογία 40:20:40 ενώ ο πρακτικός χώρος φόρτωσης φθάνει τα 340 λίτρα. Την κορυφαία αίσθηση πολυτέλειας και πρακτικότητας ενισχύουν και στοιχεία όπως ο ατμοσφαιρικός φωτισμός 64 χρωμάτων, η διπλή ποτηροθήκη, τα πολυτελή καθίσματα με οσφυϊκή στήριξη τετραπλής ρύθμισης, και το δερμάτινο σπορ τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών.

Advertisement

Στην γενικότερη αντίληψη άνεσης συμβάλλει η εξαιρετική εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων αλλά και η επισταμένη μελέτη που έχει γίνει από την Mercedes-Benz για την μείωση του NVH (Noise, Vibration, Harshnesss). Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική παράμετρο, ιδίως για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, καθώς η απουσία μηχανικών θορύβων από την έλλειψη κινητήρα εσωτερικής καύσης, φέρνει άμεσα στην επιφάνεια θορύβους και τριγμούς οι οποίοι υπό κανονικές συνθήκες θα περνούσαν απαρατήρητοι.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement

Για να φθάσει την EQA στα κορυφαία επίπεδα που αρμόζουν σε μία Mercedes-Benz, η εταιρία προχώρησε σε μία εξονυχιστική μελέτη κάθε στοιχείου της με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη συμπεριφορά του. Τα εξαρτήματα που έχουν σχέση με το NVH διαμορφώθηκαν ανάλογα κατά την διάρκεια της σχεδίασης. Οι τελικές βελτιώσεις πραγματοποιήθηκαν στη συνέχεια στις δοκιμές στο δρόμο, όπου ήταν πλέον δυνατόν να εντοπιστούν σε πραγματικές συνθήκες και να εξαλειφθούν οι κρίσιμοι συντονισμοί και να μειωθεί ο θόρυβος από το σύστημα οδήγησης σε αποδεκτά επίπεδα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην μείωση των κραδασμών και των συντονισμών από την ηλεκτρική μονάδα eATS στον εμπρός άξονα ενώ επιπλέον μόνωση υπάρχει και στους δύο άξονες, προκειμένου να ελαχιστοποιούνται οι μηχανικοί θόρυβοι που περνούν στο σαλόνι. Τα διάφορα βοηθητικά συστήματα βελτιώθηκαν σημαντικά και επανασχεδιάστηκαν, όπως για παράδειγμα ο συμπιεστής και οι σωλήνες του κλιματισμού. Τέλος ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην μείωση του θορύβου από τα ελαστικά, με ενισχύσεις και νέες ελαστικές συνδέσεις στην ανάρτηση και τα υποπλαίσια, έτσι ώστε να δημιουργείται η μεγαλύτερη δυνατή απομόνωση της καμπίνας από την κύλιση του αυτοκινήτου στον δρόμο.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes-Benz EQA: Πρωτοποριακό σύστημα εκμετάλλευσης της θερμότητας
Mercedes-Benz EQA: Ευκολία στην φόρτιση και σημαντικές παροχές στην Ελλάδα
Mercedes-Benz EQA: Κορυφαία απόδοση και αυτονομία