Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes-Benz EQ

Mercedes-Benz EQA: Ευκολία στην φόρτιση και σημαντικές παροχές στην Ελλάδα

Ελλάδα 0:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-Benz EQA: Ευκολία στην φόρτιση και σημαντικές παροχές στην Ελλάδα

Mercedes-Benz EQ

Mercedes-Benz EQA: Ευκολία στην φόρτιση και σημαντικές παροχές στην Ελλάδα

Mercedes-Benz EQ

Με τη νέα EQA η Mercedes-Benz κάνει ένα σημαντικό βήμα στη διευκόλυνση της φόρτισης της μπαταρίας και παράλληλα προσφέρει σημαντικές παροχές στους πελάτες της στην Ελλάδα ώστε να κάνει την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση ακόμα πιο εύκολη.

Advertisement
Advertisement

Στη Mercedes-Benz γνωρίζουν πως δεν αρκεί μόνο ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο όπως η νέα EQA για να στραφεί το κοινό προς την ηλεκτροκίνηση αλλά απαιτείται τόσο μία σοβαρή υποστήριξη από την εταιρία σε ότι έχει να κάνει με την διευκόλυνση της φόρτισης όσο και η παροχή σοβαρών κινήτρων. Και αυτό προκειμένου η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση να γίνει με ακόμα πιο ομαλό τρόπο για τον μέσο καταναλωτή.

Η προσαρμογή στις υπάρχουσες υποδομές και η καλύτερη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που παρέχει το δίκτυο των φορτιστών είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για την ομαλή λειτουργία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου και της μοναδικής οδηγικής ικανοποίησης που αυτό μπορεί να προσφέρει.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-Benz Ελλάς αναπτύσσει διαρκώς υπηρεσίες και προϊόντα για την υποστήριξη των πελατών της που επιλέγουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο Mercedes-ΕQ, smart-EQ ή ένα plug-in υβριδικό μοντέλο της. Μέσω της στρατηγικής της συνεργασίας με την Elpedison και του προνομιακού προγράμματος Drive Green Welcome με πολλαπλά οφέλη για τους κατόχους των μοντέλων της, η Mercedes-Benz Ελλάς προσφέρει σημαντική επιδότηση για την αγορά ενός «έξυπνου» (intelligent) φορτιστή. Παράλληλα, καλύπτει τις ανάγκες φόρτισης της EQA στο σπίτι για έναν ολόκληρο χρόνο, επιδοτώντας την ηλεκτρική ενέργεια (εφόσον οι πελάτες διαθέτουν οικιακό μετρητή ρεύματος & έχουν συνάψει σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με την Elpedison).

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ

eqa-2020-e1000x600

Advertisement

Οι πελάτες που θα επιλέξουν την EQA, θα έχουν στη διάθεσή τους μία δωροεπιταγή αξίας 150€ για φόρτιση μέσω της υπηρεσίας Mercedes me Charge. Με το Mercedes me Charge, αποκτούν πρόσβαση στο μεγαλύτερο δίκτυο φόρτισης παγκοσμίως, το οποίο περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή περισσότερα από 175.000 σημεία φόρτισης AC και DC στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα είναι διαθέσιμα 71 σημεία φόρτισης, 3 από τα οποία είναι ταχυφορτιστές (DC), ενώ ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς. Με την εγγραφή τους στο Mercedes me Charge, οι πελάτες επωφελούνται από μία ενιαία & σταθερή τιμολόγηση.

Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή Mercedes me App έχει αναβαθμιστεί συνολικά, με νέα εμφάνιση και πολλές καινούργιες λειτουργίες. Υπάρχει ένα νέο φίλτρο το οποίο επιτρέπει να κατατάσσονται τα σημεία φόρτισης με διάφορα κριτήρια όπως για παράδειγμα η ισχύς φόρτισης. Παρέχεται επίσης η δυνατότητα για φωτογραφίες και βαθμολόγηση του κάθε σταθμού μαζί με σχόλια, έτσι ώστε ο χρήστης να έχει πλήρη εικόνα για το που θα φορτίσει το όχημά του και ποια ήταν η εμπειρία προηγούμενων οδηγών που βρέθηκαν εκεί. Η ταυτοποίηση του αυτοκινήτου παρέχεται με τρεις διαφορετικούς τρόπους μέσω του Mercedes me Charge: από την εφαρμογή Mercedes me App, μέσω της οθόνης πολυμέσων του ίδιου του αυτοκινήτου ή μέσω της κάρτας Mercedes me Charge.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ

Ένα ακόμα πλεονέκτημα του Mercede sme Charge είναι η έξυπνη λειτουργία πληρωμής με απλές διαδικασίες για τη χρέωση. Ο οδηγός επιλέγει τον προτιμώμενο τρόπο πληρωμής μόνο για την πρώτη φορά. Από εκεί και πέρα, κάθε φόρτιση χρεώνεται αυτόματα, και αυτό ισχύει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, με την έκδοση του λογαριασμού να γίνεται μία φορά το μήνα.

Advertisement

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι η φόρτιση της μπαταρίας, χωρητικότητας 66,5 kWh επιτυγχάνεται είτε με εναλλασσόμενο (AC) είτε με συνεχές ρεύμα (DC). Στην περίπτωση της φόρτισης με εναλλασσόμενο ρεύμα και με τη συνδρομή του βασικού φορτιστή του οχήματος των 11kW, ο χρόνος πλήρους φόρτισης σε ένα wallbox ή σταθμό φόρτισης είναι λίγο μικρότερος από 6 ώρες (από το 10 έως το 100% της χωρητικότητας της μπαταρίας). Με το βασικό σύστημα οχήματος φόρτισης συνεχούς ρεύματος και σε σταθμό ταχείας φόρτισης, η μπαταρία φορτίζεται από το 10 έως το 80% της χωρητικότητάς της σε περίπου 30 λεπτά.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ

Διαβάστε επίσης:
Mercedes-Benz EQA: Κορυφαία απόδοση και αυτονομία
Mercedes-Benz EQA: Με εντυπωσιακό ψηφιακό κόσμο
Τα ξεχωριστά πακέτα εξοπλισμού της Mercedes-Benz EQA