Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes-AMG: Το μεγάλο κεφάλαιο της αεροδυναμικής (video)

Ελλάδα 13:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-AMG: Το μεγάλο κεφάλαιο της αεροδυναμικής (video)

ΝΕΑ

Mercedes-AMG: Το μεγάλο κεφάλαιο της αεροδυναμικής (video)

ΝΕΑ

Μια σειρά από επεισόδια, η Mercedes-AMG αναλύει τους λόγους που τα αυτοκίνητα της εταιρείας βρίσκονται σε κορυφαίο επίπεδο.

Advertisement
Advertisement

Ένας ειδικός της Mercedes-AMG, Gustavo Estrada, μιλάει για την αεροδυναμική των αυτοκινήτων που φέρουν την υπογραφή της AMG. Δίπλα στην παρουσιάστρια του επεισοδίου, Maxi Sarwas, στέκεται μία Mercedes-AMG GT Black Series για τη βοήθεια των γυρισμάτων.

Η AMG GT Black Series ενσωματώνει έναν αναβαθμισμένο V8 twin-turbo 4.0 λτ. της AMG που παράγει 720 PS και 800 Nm ροπής. Η επιτάχυνση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα «έρχεται» σε 3,2 sec και η τελική φτάνει 325 χλμ./ώρα.

Το «θηρίο» έχει υποβληθεί σε δίαιτα μέσω της χρήσης πολλών ανθρακονημάτινων στοιχείων, το πλαίσιο είναι αναβαθμισμένο, η ανάρτηση έχει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα coilover αμορτισέρ και οι τροχοί της ντύνονται με έναν ειδικού τύπου Pilot Sport Cup 2 R ελαστικών που εξελίχθηκαν από την Michelin αποκλειστικά για την GT Black Series.

Advertisement
Advertisement

Λόγος στο εν λόγω επεισόδιο γίνεται τόσο για το παραπάνω super sport αυτοκίνητο όσο και για την υπόλοιπη γκάμα της AMG, όπως είναι η A 45 s και η 4θυρη GT.

Αναφορικά για την τελευταία, ανανεώθηκε πρόσφατα, ενώ εφοδιάζεται με τον turbocharged 3.0-λίτρων inline-έξι κινητήρες με EQ Boost 362 και 429 ίππων. Η GT 43 κάνει το 0-100 σε 4,8 δευτερόλεπτα, ενώ η GT 53 φτάνει εκεί γρηγορότερα 4,4 δευτερόλεπτα.

Όσον αφορά τα μοντέλα V8 63 και 63 S, η Mercedes-AMG θα ανακοινώσει τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά αργότερα, μέσα στο έτος.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η Mercedes – Maybach;
Η μία και μοναδική Mercedes-AMG SLS GT3
Δοκιμή: Mercedes-AMG A 45 S vs Tesla Model 3 Long Range

Advertisement