Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η μία και μοναδική Mercedes-AMG SLS GT3

Ελλάδα 23:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η μία και μοναδική Mercedes-AMG SLS GT3

ΝΕΑ

Η μία και μοναδική Mercedes-AMG SLS GT3

ΝΕΑ

H AMG τιμά τα 50στά γενέθλια της θρυλικής 300 SEL «Red Pig», επαναφέροντας στο προσκήνιο την εκπληκτική SLS GT3.

Advertisement
Advertisement

Ήταν Ιούλιος του 1971, όταν οι χιλιάδες των θεατών που βρέθηκαν στην πίστα του Spa για τον 24ωρο αγώνα είδαν μία θηριώδη και κατακόκκινη Mercedes 300 SEL να κλέβει την παράσταση και να κατακτά τη 2η θέση.

Μιλάμε για την διάσημη πλέον «Κόκκινη Γουρούνα» ή «Red Pig», που έχει γράψει τη δική της ιστορία στους ευρωπαϊκούς αγώνες αντοχής. Εν έτει 2021 η Mercedes-Benz και πιο συγκεκριμένα η αγωνιστική ομάδα της AMG αποφάσισαν να γιορτάσουν την συμπλήρωση  50 ετών από τα παραπάνω, παρουσιάζοντας στο περιθώριο του φετινού αγώνα τρεις ειδικές εκδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά το ενδιαφέρον των θεατών και των φωτογράφων έκλεψε η αγωνιστική Mercedes-AMG SLS, που επέστρεψε μετά από 7 χρόνια και πάλι στο προσκήνιο, βαμμένη στα ίδια χρώματα με τον διάσημο προκάτοχό της. Κάτω από το εντυπωσιακής σχεδίασης αμάξωμα βρίσκεται τοποθετημένος ο χειροποίητος ατμοσφαιρικός V8 κινητήρας των 6,2 λίτρων με απόδοση 650 PS, ενώ η κίνηση μεταφέρεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου 6 σχέσεων.

Αντίστοιχα στο εσωτερικό κυριαρχούν τα μπάκετ καθίσματα με ζώνες έξι σημείων, στα οποία έχουν τοποθετηθεί τα λογότυπα «50 Years Legend of Spa», ενώ δεν λείπουν τα κόκκινα διακριτικά της φίρμας από το Affalterbach στα πλαϊνά των θυρών, η πλακέτα με την υπογραφή του ιδρυτή της AMG, Hans Werner Aufrecht, καθώς και το απαραίτητο roll cage. Να αναφέρουμε τέλος ότι η τιμή της επετειακής Mercedes-AMG SLS GT3 ξεκινά από τις 650.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πωλείται η Mercedes SLR του Michael Jordan
Αυτά είναι τα ταχύτερα που έχουν αλώσει το Νurburgring!
Από τις πίστες του DTM στο γκαράζ σας

Advertisement