Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes 250S του 1968 με κινητήρα από AMG C 63 S! (+video)

Ελλάδα 12:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes 250S του 1968 με κινητήρα από AMG C 63 S! (+video)

ΝΕΑ

Mercedes 250S του 1968 με κινητήρα από AMG C 63 S! (+video)

ΝΕΑ

Η κομψή λιμουζίνα κάνει την εμφάνισή της στην πίστα και μας δίνει μια μικρή γεύση των ικανοτήτων της.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλη είναι η δημοφιλία που γνωρίζουν τα κλασικά αυτοκίνητα, καθώς αντανακλούν μια άλλη, αγνή εποχή που στα «μάτια» των οπαδών τους δεν είχε διαβρωθεί από τη βίαιη εισαγωγή της τεχνολογίας σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Οι περισσότεροι, ωστόσο, δεν θα λέγανε όχι, αν είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα ιστορικό το οποίο κινείται από ένα υπερσύγχρονο διπλοτούρμπινο μοτέρ των 510 ίππων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εικονιζόμενη Mercedes 250 S (W108) του 1968, η οποία υποβλήθηκε σε… μια ενδιαφέρουσα μεταμόσχευση. Κάτω από το καπό της πλέον εδρεύει ένας V8 biturbo 4.000 κ.εκ. μιας Mercedes-AMG C63 S (W205), ο οποίος κατόπιν επεμβάσεων παράγει 522 PS και 700 Nm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Παραμένει άγνωστο αν ο ιδιοκτήτης έχει χρονομετρήσει τις επιδόσεις του μοντέλου του, αυτό, όμως, που γνωρίζουμε είναι πως η C63 S ολοκληρώνει το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε 4,0 δλ. και η τελική φτάνει τα 290 χλμ.

Κατά τα άλλα, ο ιδιοκτήτης του μοντέλου, από την αυστραλέζικη πόλη Brisbane, διατήρησε σχεδόν αναλλοίωτο το αμάξωμα της κομψής λιμουζίνας, το οποίο είναι σε μαύρο χρώμα, διανθισμένο με πολλά χρωμιωμένα στοιχεία σε μάσκα, κεντρικούς προβολείς, πλαίσιο παραθύρων και προφυλακτήρες. Βέβαια, έχουν προστεθεί 19άρες 5άκτινες ζάντες της AMG με μεγάλες κίτρινες δαγκάνες.

Advertisement

Η εικόνα είναι εκ διαμέτρου αντίθετη στο εσωτερικό, δημιουργώντας στους επιβαίνοντες την εντύπωση πως βρίσκονται στην καμπίνα ενός σύγχρονου θηρίου της AMG οικογένειας. Συναντάμε μοντέρνο πολυλειτουργικό τιμόνι (τοποθετημένο στο δεξί άκρο του ταμπλό) καλυμμένο με Alcantara, αλλά και οθόνη αφής που φροντίζει για την αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος.

Advertisement

Να σημειωθεί πως ο ιδιοκτήτης της εξαγριωμένης Mercedes 250 S δεν την έχει κλεισμένη σε κάποιο γκαράζ, αλλά την κινεί πλήρως. Όπως μπορείτε να δείτε, μάλιστα, στο παρακάτω βίντεο, δεν διστάζει να την ωθήσει στα όριά της, προσφέροντάς μας μερικές πολύ εντυπωσιακές εικόνες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη AMG OG (@the_amg_og_)

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mercedes θέλει να αλλάξει τον τρόπο που πουλά αυτοκίνητα!
Συγκριτικό: BMW M235i xDrive Gran Coupe vs Mercedes-AMG A35 4MATIC Sedan
Η εκρηκτική Mercedes-AMG S63 με την υπογραφή της Mansory