Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μεγάλο σκάνδαλο Toyota – Daihatsu

Ελλάδα 7:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μεγάλο σκάνδαλο Toyota – Daihatsu

ΝΕΑ

Μεγάλο σκάνδαλο Toyota – Daihatsu

ΝΕΑ

Οι παράτυπες ενέργειες της Daihatsu επηρεάζουν αρνητικά τη μητρική Toyota αλλά και άλλες συνεργαζόμενες ιαπωνικές εταιρείες.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota δεσμεύτηκε να δρομολογήσει εκτεταμένα μέτρα μεταρρύθμισης μετά την εμπλοκή της θυγατρικής της Daihatsu σε ένα σκάνδαλο ασφαλείας που αφορά ανεπαρκείς δοκιμές σύγκρουσης.

Μια ανεξάρτητη επιτροπή που εξέτασε τις ενέργειες της Daihatsu μετά την ομολογία της μάρκας ότι νόθευσε τα τεστ ασφαλείας πλευρικής σύγκρουσης για 88.000 μικρά αυτοκίνητα, ανακάλυψε 174 παρατυπίες σε 64 μοντέλα, οι οποίες επηρέασαν όχι μόνο τα οχήματα της Daihatsu, αλλά και ορισμένα αυτοκίνητα της Toyota.

Αυτή η υπόθεση αφορά τόσο τα οχήματα που παράγονται τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά, επηρεάζοντας δυνητικά εταιρείες όπως η Mazda και η Subaru, καθώς η Daihatsu παρέχει υπηρεσίες σε διάφορες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Advertisement
Advertisement

Αρχικά, θεωρήθηκε ότι επηρεάστηκαν λίγα μοντέλα, αλλά τώρα φαίνεται ότι σχεδόν όλα τα μοντέλα της Daihatsu μπορεί να έχουν εκτεθεί, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τη φήμη των αυτοκινητοβιομηχανιών για την ποιότητα και την ασφάλεια.

Η έρευνα επικεντρώνεται κυρίως σε αποκλίσεις στις μονάδες ελέγχου των αερόσακων που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια των δοκιμών πρόσκρουσης σε σχέση με εκείνες των οχημάτων που πωλούνται στο κοινό, παραβιάζοντας ενδεχομένως τα πρότυπα του κλάδου.

Ενώ η Toyota διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν γνωστά ατυχήματα ή περιστατικά που σχετίζονται με αυτές τις παρατυπίες, οι οικονομικές επιπτώσεις παραμένουν αβέβαιες.

Advertisement

Η Daihatsu παραδέχθηκε ότι παραποίησε τα αποτελέσματα των δοκιμών πρόσκρουσης για οχήματα που πωλήθηκαν στην Ταϊλάνδη και τη Μαλαισία εντός του περασμένου έτους.

Η έρευνα εντόπισε τις παρατυπίες από το 1989, αλλά σημείωσε σημαντική αύξηση από το 2014, υποδεικνύοντας πιέσεις της διοίκησης και έλλειψη μηχανισμών αναφοράς.

Advertisement

Καθώς η Daihatsu αποτελεί σημαντικό μέρος των παγκόσμιων πωλήσεων οχημάτων της Toyota , αντιπροσωπεύοντας περίπου το 7%, η Toyota δεσμεύτηκε για “θεμελιώδη μεταρρύθμιση”, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για συνολική αναθεώρηση της διοίκησης, των επιχειρηματικών λειτουργιών, της οργανωτικής δομής και της ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Και οι δύο εταιρείες εξέφρασαν τη λύπη τους και αναγνώρισαν τις πιθανές συνέπειες, με την Daihatsu να εκτιμά σημαντικές επιπτώσεις στους πολυάριθμους πελάτες της στην Ιαπωνία.

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πρόσφατων αποτυχιών της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως η θυγατρική της Toyota για την κατασκευή φορτηγών, Hino Motors, η οποία παραδέχτηκε ότι παραποίησε δεδομένα για τις εκπομπές ρύπων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο Daihatsu Copen ανεβαίνει… κατηγορία
Η Daihatsu ζει και βασιλεύει
Πρόβλημα παραγωγής στην Toyota