Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Daihatsu Copen ανεβαίνει… κατηγορία

Ελλάδα 18:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Daihatsu Copen ανεβαίνει… κατηγορία

ΝΕΑ

Το νέο Daihatsu Copen ανεβαίνει… κατηγορία

ΝΕΑ

Η αυτοκινητοβιομηχανία έδωσε μια πρόγευση της νέας γενιάς του roadster, που τίθεται, πλέον, αντίπαλος του Mazda MX-5.

Advertisement
Advertisement

Ας ξεχάσουμε ό,τι γνωρίζαμε, έως τώρα, για το Daihatsu Copen και πρώτα από’ όλα ότι είναι ένα χαριτωμένο και σβέλτο… roadster τσέπης!

Η ιαπωνική μάρκα, που εδώ και χρόνια έχει περιέλθει στον ιδιοκτησιακό έλεγχο της Toyota, παρουσίασε στο Japan Mobility Show 2023, το πρωτότυπο Vision Copen, που σηματοδοτεί την επόμενη, εντελώς διαφορετική μέρα του μοντέλου.

Το αυτοκίνητο υπερβαίνει τους περιορισμούς της ιαπωνικής νομοθεσίας για τη μικροσκοπική κατηγορία kei και έχει μήκος 3835 mm και πλάτος 1695 mm -ελαφρώς πιο κοντό και στενό από το τρέχον Mazfa MX-5– ενώι διαθέτει κινητήρα 1,3 λίτρων.

Advertisement
Advertisement

Δηλαδή, διπλάσια χωρητικότητα από τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 660 κ.εκ., με τον οποίο γνωρίσαμε το πολύ ενδιαφέρον και αρκετά vintage διθέσιο Copen.

H Daihatsu δεν έδωσε την παραμικρή λεπτομέρεια για τον νέο κινητήρα του αυτοκινήτου, πέραν του ότι είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιεί συνθετικά καύσιμα, για να ελαχιστοποιήσει τις εκπομπές ρύπων. Θυμίζουμε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία αποχώρησε από την ευρωπαϊκή αγορά πριν από μια δεκαετία, αλλά με δεδομένη την εμπλοκή της Toyota, δεν αποκλείεται μια μελλοντική επιστροφή, μέσα στη δεκαετία που διανύουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόβλημα παραγωγής στην Toyota
Ατάκα που τα σπάει σε αυτοκίνητο
H Daihatsu παρουσίασε υπερ-κατασκευή συρτάρι