Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Daihatsu ζει και βασιλεύει

Ελλάδα 9:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Daihatsu ζει και βασιλεύει

ΝΕΑ

Η Daihatsu ζει και βασιλεύει

ΝΕΑ

Μπορεί να την έχουμε ξεχάσει στην Ευρώπη, όμως η Daihatsu, ως μέλος της οικογένειας της Τoyota συνεχίζει να παρουσιάζει ενδιαφέροντα αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Η Daihatsu αν και απουσιάζει πλέον από την Ευρώπη, συνεχίζει να δραστηριοποιείται σε άλλες αγορές. Και στην έκθεση Japan Mobility Show θα παρουσιάσει ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτότυπο το Vision Copen, το οποίο θέλει να θυμίσει το χαρακτηριστικό Copen με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η  Daihatsu είναι πλέον μια θυγατρική της Toyota που επικεντρώνεται σε μοντέλα μικρών διαστάσεων, ιδιαίτερα στην κατηγορία kei των μικρών οχημάτων της Ιαπωνίας. Νωρίτερα φέτος, η Toyota, η Suzuki και η Daihatsu ανακοίνωσαν ένα σχέδιο συνεργασίας σε μια πλατφόρμα για την επόμενη γενιά μίνι-εμπορικών ηλεκτρικών φορτηγών.

Το Vision Copen concept είναι ένα νέο ελαφρύ σπορ αυτοκίνητο εξοπλισμένο με κινητήρα 1,3 λίτρων που κινεί τους πίσω τροχούς, και ως σχέδιο θυμίζει αρκετά το πρωτότυπο, με τις καμπύλες γραμμές και τα στρογγυλά εμπρός φωτιστικά σώματα.

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά τις διαστάσεις του, είναι μια λίγο μικρότερο από ένα Mazda MX-5 ND, με μήκος 3.835 χιλιοστά, πλάτος 1.695 χιλιοστά  και ύψος 1.265 χιλιοστά, με μεταξόνιο 2.415 χιλιοστά.

Η καμπίνα διαθέτει μια απλή και οδηγοκεντρική σχεδίαση, ενσωματώνοντας ένα πιο συγκρατημένο ψηφιακό κόκπιτ, χειριστήρια με ευαισθησία αφής στην κεντρική κονσόλα και μια σειρά από σπορ καθίσματα.

Advertisement

Την κίνηση δίνει ένας κινητήρας 1.3 λίτρων χωρίς όμως περισσότερες λεπτομέρειες για την απόδοσή του, αν και με δεδομένο ότι έχει διπλάσια χωρητικότητα από τα 658 κ.εκ. του Copen παραγωγής, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αποδίδει αρκετά μεγαλύτερη ισχύ.

Εκτός από το Vision Copen η Daihatsu παρουσίασε δύο ακόμα ενδιαφέροντα πρωτότυπα. Το Daihatsu Osanpo είναι ένα ιδιόμορφο ηλεκτρικό roadster με μήκος στα 3.395 χιλιοστά, το οποίο μοιάζει ως μία crossover εκδοχή του Copen.

Advertisement

Υπάρχει επίσης και το me:Mo, ένα αστικό EV, που δίνει μεγάλη έμφαση στη βιωσιμότητα και την ευελιξία για διάφορες αποστολές. Με τετράγωνο σχεδιασμό με στρογγυλεμένες γωνίες και καμπίνα 3 θέσεων, αυτό το συμπαγές EV έχει μήκος 2.955 χιλιοστών.

Παρά το μικρότερο ανάστημά του, το me:Mo αντισταθμίζει με ελάχιστες προεξοχές, συμπαγείς τροχούς και επίπεδες πλευρές, με αποτέλεσμα ένα ευρύχωρο εσωτερικό.

Advertisement

Τέλος, έχουμε τα μικρά επαγγελματικά Daihatsu Uniform Truck και Cargo, τα οποία εμβαθύνουν στο μέλλον των συμπαγών ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων. Και τα δύο μοντέλα έχουν κοινό μήκος 3.395 χιλιοστά και δίνουν προτεραιότητα σε απλές εξωτερικές κατασκευές για πρακτικότητα και φιλικότητα προς τον χρήστη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόβλημα παραγωγής στην Toyota
Ατάκα που τα σπάει σε αυτοκίνητο
H Daihatsu παρουσίασε υπερ-κατασκευή συρτάρι