Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μεγαλύτερη μπαταρία για το Lexus UX 300e

Ελλάδα 16:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μεγαλύτερη μπαταρία για το Lexus UX 300e

ΝΕΑ

Μεγαλύτερη μπαταρία για το Lexus UX 300e

ΝΕΑ

Η Lexus, αναβάθμισε σε σημαντικό βαθμό το UX 300e, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της το οποίο πλέον θα διαθέτει μεγαλύτερης ενεργειακής χωρητικότητας μπαταρίες και αυτονομία.

Advertisement
Advertisement

Όταν η Lexus παρουσίασε το UX 300e ήταν μια σημαντική στιγμή τόσο για την ίδια όσο και για την Toyota, τη μητρική εταιρεία. Η απόφαση για τη δημιουργία του μάλλον δεν ήταν προτεραιότητα για τους Ιάπωνες γι’ αυτό και καθυστέρησαν σχετικά να το δημιουργήσουν.

Ούτε είναι τυχαίο ότι επέλεξαν το συγκεκριμένο μοντέλο για να κάνουν το ντεμπούτο τους στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρίες για την παροχή ενέργειας.

Advertisement
Advertisement

Σε ό,τι αφορά στις τελευταίες, ως τώρα είχαν ονομαστική ενεργειακή χωρητικότητα 54,3 kWh και έδιναν μέγιστη θεωρητική αυτονομία 315 χλμ.(κατά «WLTP»). Ωστόσο, η Lexus, με την ευκαιρία της επανασχεδίασης το μοντέλου, το εφοδιάζει πλέον με μεγαλύτερες οι οποίες έχουν ενεργειακή χωρητικότητα 72,8 kWh και επιτρέπουν μέγιστη θεωρητική αυτονομία μεγαλύτερη από 450 χλμ. (κατά «WLTP»), σύμφωνα με την εταιρεία.

Όπως έγινε γνωστό, δεν έχει αλλάξει η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα. Θυμίζουμε ότι η μέγιστη ισχύς του είναι 204 ίπποι και μέγιστη ροπή 300 Nm. Βεβαίως, οι νέες μπαταρίες αύξησαν το βάρος τού UX300e το οποίο πλέον ξεπερνά τα 1.900 κιλά ενώ πριν το αυτοκίνητο ζύγιζε 1.785 κιλά. Αυτό σημαίνει ότι οι επιδόσεις του θα έχουν διαφοροποιηθεί, συγκριτικά, αλλά η Lexus δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τα σχετικά στοιχεία.

Advertisement

Εκτός από τις μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίες, στο UX 300e αναβαθμίστηκε και το επίπεδο εξοπλισμού του, με την ευκαιρία της επανασχεδίασης του μοντέλου. Έτσι, διαθέτει την πιο πρόσφατη έκδοση του συστήματος infotainment τής Lexus, οθόνη αφής 12,3 ιντσών, καλύτερης ποιότητας υλικά από πριν, ενώ έχει γίνει προσπάθεια να μειωθεί ο εξωτερικός θόρυβος κατά την κίνηση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηλεκτρικό το μέλλον για τα Toyota MR2 και Lexus LFA
Ποιες μεγάλες αλλαγές έρχονται στα τιμόνια; (+video)
Γιατί το έριξε στον χορό το αφεντικό της Toyota;