Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επαγγελματική… συνεργασία μεταξύ Hyundai και Iveco

Ελλάδα 5:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επαγγελματική… συνεργασία μεταξύ Hyundai και Iveco

ΝΕΑ

Επαγγελματική… συνεργασία μεταξύ Hyundai και Iveco

ΝΕΑ

Η συνεργασία μεταξύ της Iveco και της Hyundai αναμένεται να λειτουργήσει υπέρ της παραγωγής και της βιωσιμότητας.

Advertisement
Advertisement

Σκοπός των δύο εταιρειών, είναι αρχικά να κατασκευάσουν ένα νέο, ηλεκτρικό βαν που θα διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά. Παρότι δεν μοιράστηκαν πολλές λεπτομέρειες, γνωρίζουμε ότι θα ονομαστεί eDaily και θα κατασκευαστεί στην πλατφόρμα eLCV της Hyundai.

Το ηλεκτρικό βαν αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στην Έκθεση IAA Transportation στο Ανόβερο της Γερμανίας, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Το eDaily θα φέρει το έμβλημα της Iveco και θα είναι το πρώτο επαγγελματικό όχημα με πλατφόρμα της Hyundai που αντέχει βάρος μεταξύ 2,5 και 3,5 τόνων.

Advertisement
Advertisement

Οι εταιρείες ανέφεραν πως η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία θα κατασκευάσει και θα διαθέσει το σασί, ενώ η Iveco θα αναλάβει το υπόλοιπο αυτοκίνητο και τη διανομή του στην Ευρώπη.

Θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το eDaily στην παρουσίασή του. Αυτό που φαίνεται πάντως από όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, είναι πως θα έχει χαμηλωμένο δάπεδο, γεγονός που θα εξασφαλίζει μεγαλύτερη χωρητικότητα για τη μεταφορά φορτίου.

Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη συνεργασία μεταξύ Hyundai και Iveco, αφού στο παρελθόν έχουν κατασκευάσει επαγγελματικά οχήματα με κινητήρα υδρογόνου, όπως το eDaily FCEV και το E-Way FCEV.

Advertisement

Ο Κεν Ραμίρες, εκπρόσωπος της Hyundai, τόνισε μετά την επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας τους:

«Πιστεύουμε ότι η πλατφόρμα Global eLCV, σε συνδυασμό με τις γνώσεις της Iveco στην ευρωπαϊκή αγορά, θα φέρει τη σταδιακή μετάβαση στον εξηλεκτρισμό των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων. Με αυτά, θα προσθέσουμε στην ουδετερότητα αποτυπώματος άνθρακα στην Ευρώπη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Hyundai i20 1.0 T-GDI 100 PS
Η Hyundai ετοιμάζει το ηλεκτρικό Casper για την Ευρώπη
Το Euro 7 θα αυξήσει και άλλο τις τιμές!

Advertisement