Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο πουλάνε την Rolls Royce του Αριστοτέλη Ωνάση;

Ελλάδα 8:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο πουλάνε την Rolls Royce του Αριστοτέλη Ωνάση;

ΝΕΑ

Πόσο πουλάνε την Rolls Royce του Αριστοτέλη Ωνάση;

ΝΕΑ

Σε δημοπρασία της Gooding & Company στο Pebble Beach, πωλείται το προσωπικό αυτοκίνητο της Τζάκι και του Αριστοτέλη Ωνάση.

Advertisement
Advertisement

Η λιμουζίνα με αμάξωμα τύπου Sedanca de Ville φτιάχτηκε μετά από παραγγελία του Έλληνα Μεγιστάνα.

Μία από τις οκτώ Silver Wraith, που δημιουργήθηκαν από τον αμαξοποιό Franay, η Rolls Royce Silver Wraith Sedanca de Ville του 1952, θα βγει προς πώληση στο Pebble Beach στις 19 & 20 Αυγούστου. Παρά το τέλος της παραγωγής του το μοντέλο ήταν διαθέσιμο για παραγγελίες για λίγους πελάτες της μάρκας.

Το αυτοκίνητο έχει το στυλ και τη χάρη της «Jackie O» και εκφράζει την κομψότητα και την κλάση της. Αυτή η Rolls Royce Silver Wraith του 1952 είναι μία λιμουζίνα δύο επιβατών, με οδηγό και το τιμόνι στην αριστερή πλευρά. Είναι θωρακισμένη (για επίθεση με περίστροφο μεγάλου διαμετρήματος) και με όλες τις πολυτέλειες της εποχής της (μπαρ και μπουντουάρ).

Advertisement
Advertisement

Είναι μοναδικό και δηλώνει κυριαρχία μέχρι και στο έμβλημα της μάρκας. Αν προσέξετε θα δείτε η «Spirit of Ecstasy» στο καπό να είναι… γονατιστή. Η kneeling spirit of ecstasy, τοποθετούνταν μόνο στα αυτοκίνητα της Βασιλικής Οικογένειας.

Το ζευγάρι, Αριστοτέλης και Τζάκι Ωνάση, χρησιμοποιούσε το αυτοκίνητο αποκλειστικά για τα ταξίδια τους από το Παρίσι στο Μόντε Κάρλο και έμεινε στην ιδιοκτησία του Έλληνα Μεγιστάνα της Ναυτιλίας μέχρι το θάνατό του το 1975.

Advertisement

Η Rolls Royce έχει εμφανιστεί σε πολλές φωτογραφίες των παπαράτσι να μεταφέρει όχι μόνο μέλη της οικογένειας Ωνάση αλλά και καλεσμένους της, όπως ο Ουίνστον Τσόρτσιλ.  Σύμφωνα με τους εκτιμητές της Gooding & Company, η Rolls Royce μπορεί να φτάσει από 140.000 ως 180.000 ευρώ τιμή μάλλον χαμηλή για την ιστορία και τον πρώτο ιδιοκτήτη της.

Advertisement

Φωτογραφίες copyright free από την Gooding & Company (Brian Henniker)

 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιος έχει στην Ελλάδα Mercedes-AMG GT Black Series των 730 ίππων;
Σεισμός στην Κέρκυρα με επίκεντρο μία σπέσιαλ Ferrari!
O Έλληνας που αγόρασε την πολύτιμη McLaren Senna και την έφερε Ελλάδα