Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς θα διατηρήσει η Lamborghini την ταυτότητά της;

Ελλάδα 7:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πώς θα διατηρήσει η Lamborghini την ταυτότητά της;

ΝΕΑ

Πώς θα διατηρήσει η Lamborghini την ταυτότητά της;

ΝΕΑ

Η «Νέα Τάξη» στην αυτοκινητοβιομηχανία σημαίνει ότι οι κατασκευαστές θα πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτή. Ωστόσο, εταιρείες όπως η Lamborghini πώς θα μπορέσουν να διατηρήσουν την ταυτότητά τους, η οποία είναι βασική και διαφορετική από αυτή των μαζικής παραγωγής;

Advertisement
Advertisement

Η Lamborghini είναι αυτή που μας δίνει το αυτοκινητικό όνειρο, αυτή που συνδυάζει το ιταλικό ταπεραμέντο με την εξωπραγματική τετράτροχη υλοποίηση. Επί δεκαετίες, βασιζόταν στη σχεδίαση, στους κινητήρες της και στις επιδόσεις.

Κυρίως, όμως, βασιζόταν στον μύθο που έχει δημιουργήσει και στο ότι θεωρείται το ουσιαστικότερο αντίπαλο δέος απέναντι στη Ferrari.

Θα μπορέσει να διατηρήσει τα στοιχεία που την κάνουν να διακρίνεται στην εποχή της ηλεκτροκίνησης και πώς; Τις απαντήσεις έδωσε ο κ. Stephan Winkelmann, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamborghini, σε συνέντευξη που έδωσε στο βρετανικό Autocar.

Advertisement
Advertisement

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Winkelmann είπε: «Η μεγαλύτερη προσπάθεια που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η μετάβαση από τον παλιό στον νέο κόσμο, χωρίς να καταστρέψουμε τα όνειρα των πελατών μας. Αυτή είναι η δουλειά που πρέπει να κάνουμε στην τρέχουσα δεκαετία, ως τις αρχές του 2030. Πρέπει να γίνει οπωσδήποτε».

Advertisement

Ερωτηθείς για το τι σημαίνει για τον ίδιο ο συνδυασμός του ονόματος Lamborghini με την ηλεκτροκίνηση, ο κ. Winkelmann (φωτογραφία) είπε χαρακτηριστικά: «Δεν πουλάμε κινητικότητα, πουλάμε όνειρα. Συνεπώς, πρέπει να διατηρήσουμε ζωντανό αυτό το όνειρο, να διατηρήσουμε την υπόσχεσή μας ότι τα αυτοκίνητά μας θα προτάσσουν τις επιδόσεις. Κι’ αυτό δεν αφορά μόνο στην επιτάχυνση από στάση ή μόνο στους αριθμούς.

»Αφορά και στο πώς οδηγούνται και στην αίσθησή τους στις στροφές. Νομίζω ότι αυτό ταιριάζει απόλυτα στη νέα γενιά πελατών μας οι οποίοι εισέρχονται σε αυτόν τον κόσμο (των οχημάτων) και τον αποδέχονται περισσότερο από ό,τι πριν από δέκα ή είκοσι χρόνια».

Advertisement

Απαντώντας στην ερώτηση για το πώς θα προσεγγίσει η Lamborghini τη νέα εποχή εξηλεκτρισμού των καινούργιων μοντέλων της, ο Γερμανός στην καταγωγή Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε σχετικά: «Στο μυαλό μου, έχω τέσσερις βασικούς πυλώνες. Τη σχεδίαση και τις επιδόσεις -αυτά που πάντα κάναμε.

»Ποιοι είναι οι άλλοι δύο; Ο ένας είναι ο τρόπος που θα γίνεται αντιληπτή η απόδοση. Πώς θα αισθάνεσαι, πόσο θα συμμετέχεις. Όπως ένας πιλότος. Ο δεύτερος, είναι ο ήχος. Αυτά τα τέσσερα στοιχεία θα είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις για εμάς και ο ήχος είναι κάτι που πρέπει να δούμε και πώς θα προκύψει (σημ.: ως πρόκληση). Δεν θέλω να πω ότι είναι εύκολο, θα είναι διαφορετικός από ό,τι στις ημέρες μας» κατέληξε ο κ. Winkelmann.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς θα είναι η πρώτη ηλεκτρική Lamborghini;
Δείτε το νέο αυτοκίνητο του Τσιμίκα
Θέλεις Lamborghini; Υπομονή…