Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί η Polestar πήρε δάνειο;

Ελλάδα 2:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί η Polestar πήρε δάνειο;

ΝΕΑ

Γιατί η Polestar πήρε δάνειο;

ΝΕΑ

Η δυναμική τής Polestar έχει αρχίσει να φαίνεται τόσο στην ευρωπαϊκή αγορά όσο και σε αυτή της Κίνας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Advertisement
Advertisement

Για να γίνει αυτό θα χρειαστούν χρήματα τα οποία θα επενδύσει η Polestar ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στη ζήτηση που υπάρχει αυτή την περίοδο για τα μοντέλα της.

Έτσι, αποφασίστηκε να της χορηγηθεί δάνειο 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 1,55 δισεκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) για να δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάπτυξή της.

Όπως ανακοινώθηκε, το δάνειο θα έχει διάρκεια ενάμισι χρόνο. Το μισό ποσό (σημ.: 800 εκατομμύρια δολάρια) θα το παρέχει η Volvo Cars και το υπόλοιπο θα προέλθει από την PSD Investment Ltd. η οποία είναι βασικός μέτοχος της Polestar.

Advertisement
Advertisement

Ο κ. Thomas Ingenlath. Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε σχετικά: «Η συγκεκριμένη απόφαση θα επιτρέψει στην Polestar να παραδώσει περισσότερα αυτοκίνητα σε μεγαλύτερο αριθμό πελατών της».

Αντίστοιχα, ο κ. Johan Malmqvist, Οικονομικός Διευθυντής αυτής, επισήμανε σχετικά: «Αυτό, θα μας επιτρέψει να διευρύνουμε τις εναλλακτικές επιλογές μας για μακροχρόνια χρηματοδότηση όταν βελτιωθούν οι συνθήκες στις κεφαλαιαγορές. Η νέα χρηματοδότηση θα βοηθήσει στη διασφάλιση των προγραμμάτων δημιουργίας καινούργιων αυτοκινήτων».

Advertisement

Η Polestar ανακοίνωσε ότι το πρώτο εννιάμηνο του 2022 διέθεσε 30.400 αυτοκίνητά της και προβλέπει να πουλήσει συνολικά περίπου 50.000 οχήματά της ως το τέλος της χρονιάς. Για τα επόμενα δύο χρόνια, τα στελέχη της προβλέπουν μεγαλύτερη και ταχύτερη ανάπτυξη των πωλήσεών της, καθώς εντός του 2023 θα παρουσιαστεί το Polestar 3 και το 2024 το Polestar 4.

Advertisement

O κ. Malmqvist, αναφερόμενος στα καινούργια μοντέλα, είπε: «Με τα νέα προϊόντα που θα παρουσιάσουμε τα επόμενα χρόνια εστιάζουμε στην επίτευξη των ορόσημων που έχουμε θέσει για να αρχίσουμε στη συνέχεια να έχουμε έσοδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το νέο Polestar 3
Τα βρήκαν Citroen και Polestar
Ποιο αυτοκίνητο ξεπούλησε αν και θα βγει το 2026;