Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με συνθετικά καύσιμα η επόμενη Toyota Supra

Ελλάδα 6:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με συνθετικά καύσιμα η επόμενη Toyota Supra

ΝΕΑ

Με συνθετικά καύσιμα η επόμενη Toyota Supra

ΝΕΑ

Την ώρα που οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες, ειδικά οι ευρωπαϊκές, έχουν δεσμευτεί να εξηλεκτρίσουν όλη τη γκάμα τους, η Toyota συνεχίζει στο πολυδιάστατο μονοπάτι που έχει επιλέξει.

Advertisement
Advertisement

Η ιστορική Toyota Supra ίσως αποτελέσει την επιτομή της στρατηγικής που ακολουθεί η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία. Η επόμενη γενιά του διάσημου σπορ μοντέλου δεν αργεί, αφού κάπου το 2025 ή το 2026 θα τη δούμε επίσημα.

Παρότι η παρούσα γενιά της Supra δείχνει ακόμα σύγχρονη, η Toyota θέλει να προχωρήσει στην αντικατάστασή της. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό να την παρουσιάσει σε εκδόσεις τόσο με θερμικό κινητήρα, όσο και ως αμιγώς ηλεκτρική.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τα ιαπωνικά Μέσα, ο κινητήρας που θα μπει κάτω από το καπό της επόμενης Supra θα είναι ξανά της BMW, παρόμοιος μάλιστα με αυτόν που έχει το τρέχον μοντέλο.

Οι Ιάπωνες γράφουν ότι ο επόμενος θα είναι ένας 3λιτρος turbo εξακύλινδρος, με μία μεγάλη ιδιαιτερότητα: Θα λειτουργεί και με συνθετικά καύσιμα, ενώ θα είναι ήπια υβριδικός.

Στην Toyota γνωρίζουν, ότι η εύρεση συνθετικού καυσίμου θα είναι πολύ δύσκολη για αρκετούς ιδιοκτήτες, επομένως θα φροντίσουν ο κινητήρας να λειτουργεί και με απλή βενζίνη.

Advertisement

Τα ιαπωνικά Μέσα μοιράστηκαν και την απόδοση του εξακύλινδρου κινητήρα που θα μπει στη νέα Supra, αποκαλύπτοντας ότι θα αποδίδει 400 ίππους, αρκετοί παραπάνω από τους 382 της παρούσας γενιάς.

Advertisement

Οι petrolheads θα χαρούν να μάθουν, ότι η νέα γενιά του εμβληματικού μοντέλου θα διατεθεί και με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και φυσικά με 8τάχυτο αυτόματο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα Toyota Supra
Έρχεται Toyota Supra με καρδιά από BMW M3;
Στο αίμα της Toyota κυλά βενζίνη (τα ηλεκτρικά ας περιμένουν…)