Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχονται οι νέες γενιές των Subaru BRZ και Toyota GT86

Ελλάδα 5:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχονται οι νέες γενιές των Subaru BRZ και Toyota GT86

ΝΕΑ

Έρχονται οι νέες γενιές των Subaru BRZ και Toyota GT86

ΝΕΑ

Σύμφωνα με πηγές, προερχόμενες από την Ιαπωνία, τόσο η Toyota, όσο και η Subaru ετοιμάζονται να παρουσιάσουν λίαν συντόμως τη δεύτερη γενιά των BRZ και GT86.

Advertisement
Advertisement

 

Τα συγκεκριμένα μοντέλα αποτελούσαν και αποτελούν δύο από τα φθηνότερα σπορ κουπέ της αγοράς. Αμφότερα συνδυάζουν μία αρκετά υψηλή ιπποδύναμη, ατμοσφαιρικούς κινητήρες και πίσω κίνηση, αλλά παρά τις προσπάθειες των δύο κατασκευαστών, οι πωλήσεις τους δεν έφτασαν στα αναμενόμενα επιθυμητά νούμερα. Μάλιστα είχαν ακουστεί και διάφορα σχόλια, που αφορούσαν το μέλλον τους, καθώς η χαμηλή αποδοχή τους, έφεραν σε σκέψεις τους υπεύθυνους παραγωγής των Toyota και Subaru. Πάραυτα, άρθρο στο ιαπωνικό περιοδικό Bestcar, όπως και δημοσίευμα της ιστοσελίδας Torque News αναφέρει ότι η δεύτερη γενιά των GT86 και BRZ θα κάνει πιθανότατα το επίσημο ντεμπούτο στα τέλη Οκτωβρίου, κατά την διάρκεια της επερχόμενης Έκθεσης Αυτοκινήτου του Τόκιο.

Advertisement
Advertisement

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι και τα δύο μοντέλα θα είναι κατασκευασμένα επάνω στη νέα πλατφόρμα της Toyota, GA-B που αποτελεί μέρος της νέας παγκόσμιας αρχιτεκτονικής που οι Ιάπωνες ονομάζουν «Toyota New Global Architecture». Η συγκεκριμένη πλατφόρμα σχεδιάστηκε με τρόπο ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφριά και να προσφέρει μεγαλύτερη ακαμψία , επιτρέποντας στους σχεδιαστές της να τοποθετήσουν τη θέση οδήγησης πιο πίσω και προς το κέντρο του αμαξώματος, μειώνοντας το κέντρο βάρους. Σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα, όπως όλα δείχνουν το ατμοσφαιρικό δίλιτρο μοτέρ θα αντικατασταθεί από τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 2,4 λίτρων, με την απόδοσή του να αυξάνεται από τους 200 στους 220 PS, όπως και η ροπή, που στην τωρινή γενιά είναι 211 Nm. Υπομονή λοιπόν μέχρι τις 23 Οκτωβρίου, όπου και θα ανοίξουν οι πύλες της Έκθεσης του Τόκιο.