Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με πόσο «καπέλο» πωλείται μια Aston Martin Valhalla;

Ελλάδα 5:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με πόσο «καπέλο» πωλείται μια Aston Martin Valhalla;

ΝΕΑ

Με πόσο «καπέλο» πωλείται μια Aston Martin Valhalla;

ΝΕΑ

Τα οικονομικά προβλήματα που εμφάνιζε η Aston Martin περίπου την τελευταία πενταετία έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζονται και να πλέον ξεκίνησε να εφαρμόζεται έμπρακτα το χρονοδιάγραμμα παραγωγής των μοντέλων της.

Advertisement
Advertisement

Απόρροια των προβλημάτων στην Aston Martin είναι και η καθυστέρηση στην έναρξη παραγωγής τής Valhalla, το νέο supercar το οποίο παρουσιάστηκε το 2019 ως πρωτότυπο και επανεμφανίστηκε στην τελική μορφή του δύο χρόνια αργότερα.

Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από τη βρετανική εταιρεία πότε θα αρχίσει η παραγωγή τού καινούργιου μοντέλου της, όμως οι ενδιαφερόμενοι να την αποκτήσουν μάλλον έχουν μία ένδειξη περί αυτού. Συγκεκριμένα, μια γερμανική αντιπροσωπεία πολυτελών οχημάτων διαφημίζει στην ιστοσελίδα της ότι θα έχει διαθέσιμη προς πώληση μία Valhalla στο τέλος του επόμενου χρόνου, τον Δεκέμβριο του 2023.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτή, αναγράφεται ως τιμή πώλησης το ποσό των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ (1.189.999 ευρώ, συγκεκριμένα) συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Το γεγονός σημαίνει ότι οι άνθρωποι της αντιπροσωπείας έχουν εξασφαλίσει ότι θα έχουν στη διάθεσή τους το εν λόγω αυτοκίνητο, συνεπώς έχουν τα εχέγγυα ότι θα κατασκευαστεί σε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία εντός της επόμενης χρονιάς.

Ωστόσο, η τιμή αυτή είναι κατά πολύ υψηλότερη απ’ όσο έχει ορίσει επίσημα η Aston Martin. Ο βρετανός κατασκευαστής  έχει τιμολογήσει τη Valhalla έναντι 580.000 λιρών στερλινών, προ φόρων (περίπου 667.000 ευρώ προ φόρων, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία). Συνεπώς, το λεγόμενο «καπέλο» στην τιμή πώλησης είναι μεγάλο.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι τα στελέχη της Aston Martin έχουν ανακοινώσει ότι, τελικά, θα κατασκευάσουν 999 Valhalla έναντι των 500 που είχαν υπολογίσει αρχικά. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό αποφασίστηκε λόγω της αυξημένης ζήτησης για το αυτοκίνητο.

Advertisement

Βάσει των στοιχείων που έχουν ανακοινωθεί, το καινούργιο supercar τής Aston Martin θα έχει σύστημα υβριδικής διάταξης κινητήρα το οποίο θα αποτελείται από τον τετράλιτρο, διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 που προέρχεται από την Mercedes-AMG και δύο ηλεκτροκινητήρες.

Ο θερμικός, κινεί τους πίσω τροχούς και είναι ο ίδιος που τοποθετείται και στη Mercedes-AMG GT «Black Series» αλλά αποδίδει 750 ίππους/7.200 σ.α.λ., δηλαδή 20 ίππους περισσότερους, συγκριτικά. Ο ένας από τους ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος κοντά στις μπαταρίες ιόντων λιθίου και ο δεύτερος κινεί τους εμπρός τροχούς τής Valhalla. H συνδυαζόμενη ισχύς τους είναι 204 ίπποι, ενώ η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς τού υβριδικού συστήματος φτάνει τους 950 ίππους.

Advertisement

Τέλος, όπως έχει ανακοινωθεί, η καινούργια Aston Martin θα ζυγίζει 1.550 κιλά θα επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα μόλις σε 2,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά της θα φτάνει τα 330 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο πωλήθηκε η Aston Martin του Sean Connery; (+video)
Πήγε με Aston Martin στο Ράλλυ Ακρόπολις!!!
Δοκιμή: Aston Martin DBX 707