Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Aston Martin DBR22: Όνειρο θερινής νυκτός

Ελλάδα 7:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Aston Martin DBR22: Όνειρο θερινής νυκτός

ΝΕΑ

Aston Martin DBR22: Όνειρο θερινής νυκτός

ΝΕΑ

Η Aston Martin θυμάται το αγωνιστικό παρελθόν της και κατασκευάζει ένα εκπληκτικό αυτοκίνητο ως υλικό για -υγρά- όνειρα.

Advertisement
Advertisement

Η μεγάλη αγωνιστική παράδοση της Aston Martin αναζητά διαρκώς διόδους για να βγει προς τα έξω. Και αυτή την φορά η εταιρία ξεπέρασε και τον εαυτό της, δημιουργώντας ένα πανέμορφο speedster, το οποίο θυμίζει τα αγωνιστικά μοντέλα των Βρετανών παλαιότερων εποχών.

Για να καταδείξει αυτή την συγγένεια και την συνέχεια της αγωνιστικής της παρουσίας, η Aston Martin το φωτογραφίζει μαζί με ιστορικά αυτοκίνητά της, όπως οι DB3S και DBR1 του 1952, με τα οποία είχε κερδίσει το Le Mans το 1959.

Οι αλλαγές στο αμάξωμα είναι αρκετά έντονες, καθώς οι σχεδιαστές θέλησαν να δώσουν ένα πιο δυναμικό χαρακτήρα στο σχέδιο, με πιο έντονο το ανάγλυφο στα πλαϊνά πάνελ και τους θόλους των τροχών.

Advertisement
Advertisement

H πιο χαρακτηριστική σχεδιαστική αναφορά στο παρελθόν είναι η νέα μάσκα από carbon fiber η οποία έχει μία παρόμοια οριζόντια μεταλλική ράβδο που την διατρέχει.

Υπάρχουν επίσης οι αεραγωγοί πίσω από τους τροχούς που θυμίζουν έντονα εκείνους των αυτοκινήτων της δεκαετίας του 50.

Advertisement

Μεγάλη έμφαση δόθηκε στην αεροδυναμική σχεδίαση και την σωστή ροή του αέρα γύρω από το αμάξωμα, ώστε να εξασφαλίζεται η μεγαλύτερη δυνατή κάθετη δύναμη. Η εταιρία χρησιμοποίησε επίσης και μεθόδους 3D printing για διάφορα μηχανικά μέρη και τμήματα του αμαξώματος, κάνοντας εκτεταμένη χρήση του αλουμινίου ώστε το βάρος να παραμείνει χαμηλά.

Advertisement

Ο κινητήρας που χρησιμοποιείται είναι ένας twin turbo V12 των 5,2 λίτρων με απόδοση στους 715 ίππους και 753 Nm ροπή. Συνδυάζεται με οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο με τις επιδόσεις να είναι εντυπωσιακές, καθώς φθάνει από στάση στα 96 χλμ/ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 319 χλμ./ώρα.

Η Aston Martin υποστηρίζει ότι χάρη στην δουλειά που έχει γίνει στο πλαίσιο, τις ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και το σύστημα διεύθυνσης, η οδική του συμπεριφορά είναι αυτή ενός καθαρόαιμου πίστας, αντάξιο του παρελθόντος της εταιρίας.

Advertisement

Η όλη προσπάθεια πάντως αποτελεί μία one-off δημιουργία, αποκλειστικά για επίδειξη των δυνατοτήτων της Aston Martin. Πάντως με τα εγκωμιαστικά σχόλια που έχει πάρει, δεν αποκλείεται να την δούμε κάποια στιγμή σε -έστω και περιορισμένη – παραγωγή. Μέχρι τότε, μπορείτε να ονειρεύεστε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Aston Martin ετοιμάζει δύο μοντέλα για το Pebble Beach
Με ποιον θα συνεργαστεί η Aston Martin για το EV της;
Βόμβα: Στην Aston Martin ο Alonso το 2023!