Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με ποιον θα συνεργαστεί η Aston Martin για το EV της;

Ελλάδα 5:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με ποιον θα συνεργαστεί η Aston Martin για το EV της;

ΝΕΑ

Με ποιον θα συνεργαστεί η Aston Martin για το EV της;

ΝΕΑ

Η Aston Martin θέλει να παρουσιάσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημά της το 2025. Σε ποια πλατφόρμα θα βασίζεται αυτό;

Advertisement
Advertisement

Η επιχειρηματική πορεία της Aston Martin τα τελευταία τρία χρόνια δεν είναι ό,τι καλύτερο στην ιστορία της. Τα κεφάλαια που έφτασαν στα ταμεία της μέσω του fund με επικεφαλής τον Lawrence Stroll ήταν μια πρώτη βοήθεια αλλά όχι η λύση στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Το καινούργιο στρατηγικό σχέδιο που αφορά στην ανάπτυξή της βασίζεται στην ηλεκτροκίνηση. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα στην ιστορία αναμένεται να παρουσιαστεί το 2025, ενώ προβλέπεται ότι ως το 2030 όλα τα καινούργια μοντέλα της θα έχουν αυτή την τεχνολογία για την κίνησή τους.

Advertisement
Advertisement

Το θέμα είναι ότι η Aston Martin δεν έχει τη δική της αντίστοιχη πλατφόρμα για να προχωρήσει στην εξέλιξη αλλά ούτε και τα χρήματα να δημιουργήσει μία εξ αρχής. Συνεπώς, θα χρειαστεί να συνεργαστεί με κάποια άλλη εταιρεία η οποία θα της παρέχει τη βάση για την εξέλιξη του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της.

Λόγω της συνεργασίας της με τη Mercedes-Benz (η οποία κατέχει ποσοστό 9,7% της βρετανικής εταιρείας) και της Mercedes-AMG (από την οποία προμηθεύεται τον V8 κινητήρα για τα μοντέλα της), η γερμανική εταιρεία έχει ένα «προβάδισμα» με την πλατφόρμα «AMG.EA» την οποία εξελίσσει για τα δικά της μελλοντικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της.

Advertisement

Εκτός από αυτή, τα ανώτατα στελέχη της Aston Martin σκέφτονται να στραφούν και στη Rimac και στη Lucid Motors, οι οποίες έχουν ήδη τις δικές τους πλατφόρμες. Η οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμα, όμως αυτό θα πρέπει να γίνει σύντομα για να μπορέσει να εξελιχθεί και να παρουσιαστεί εγκαίρως το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της το οποίο θα είναι crossover/SUV.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σε αναζήτηση επενδυτών η Aston Martin
Ένας 76χρονος στο τιμόνι της Aston Martin, το παρελθόν του στη Ferrari
Oι νέες Aston Martin έχουν τις ρίζες τους σε… βιντεοπαιχνίδι!