Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε αναζήτηση επενδυτών η Aston Martin

Ελλάδα 21:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σε αναζήτηση επενδυτών η Aston Martin

ΝΕΑ

Σε αναζήτηση επενδυτών η Aston Martin

ΝΕΑ

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Asron Martin για την επιχειρηματική πορεία της το πρώτο τρίμηνο του έτους δεν είναι ενθαρρυντικά ωστόσο τα στελέχη της αναζητούν νέα κεφάλαια.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων και οικονομικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η Aston Martin για το πρώτο τρίμηνο του έτους, η εικόνα της κάθε άλλο παρά ικανοποιητική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Βάσει των δεδομένων, σε αυτό το χρονικό διάστημα πωλήθηκαν 1.168 οχήματά της, έναντι των 1.353 της ίδιας περιόδου πέρυσι. Επίσης, η λειτουργική ζημία της στο πρώτο τρίμηνο του έτους ήταν 47,7 εκατομμύρια λίρες στερλίνες (περίπου 55,6 εκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα ισοτιμία) όταν πέρυσι ήταν 15,3 λίρες στερλίνες (περίπου 17,85 εκατομμύρια ευρώ, αντιστοίχως).

Advertisement
Advertisement

Τα δεδομένα αυτά κάνουν τα στελέχη της Aston Martin να ψάχνουν τρόπους για να ανατρέψουν το διαμορφωμένο κλίμα. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο βρετανικό Autocar αναζητούν επενδυτές που να είναι διατιθέμενοι να συνεισφέρουν στην εταιρεία τουλάχιστον 200.000.000 στερλίνες (περίπου 233.000.000 ευρώ) για την οικονομική στήριξή της. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, είναι διατεθειμένοι δώσουν μία θέση στο Διοικητικό Συμβούλιό της σε όποιον θελήσει να επενδύσει το ποσό.

Η εταιρεία έχει στρέψει το ενδιαφέρον της σε δύο επενδυτικά funds, ένα με έδρα στη Σαουδική Αραβία και ένα με έδρα στις ΗΠΑ. Βάσει όσων αναφέρονται, ο κ. Lawrence Stroll, Εκτελεστικός Πρόεδρος και ένας εκ των συνιδιοκτητών της Aston Martin, έχει σχέσεις με το πρώτο αλλά αυτό δεν προκρίνει κάτι, όπως αναφέρεται.

Advertisement

Για να κάνει πιο ελκυστική την προσέλκυση νέων επενδυτών η εταιρεία προτάσσει το επιχειρηματικό σχέδιο εξηλεκτρισμού των μοντέλων της, τόσο των Plug-in Hybrid όσο και των αμιγώς ηλεκτρικών, που πρόκειται να δημιουργήσει στο άμεσο μέλλον. Όπως έχει ανακοινώσει, το 2024 θα παρουσιάσει τη Valhalla PHEV και έναν χρόνο αργότερα (2025) το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί η Aston Martin θέλει να μοιάσει στη Ferrari;
Valkyrie, εξαπολύοντας το hypercar της Aston Martin (video)
Στην επόμενη ταινία του Bond η Aston Martin Valhalla

Advertisement