Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes-AMG GT2 είναι για τους «χεράδες»

Ελλάδα 18:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes-AMG GT2 είναι για τους «χεράδες»

ΝΕΑ

Η Mercedes-AMG GT2 είναι για τους «χεράδες»

ΝΕΑ

Η Mercedes-AMG παρουσίασε τη νέα αγωνιστική εκδοχή, του μοντέλου που μπορεί να βρίσκεται σε αποδρομή αλλά εξακολουθεί και προσφέρει τόνους συγκινήσεων εντός και εκτός πίστας.

Advertisement
Advertisement

Στα τέλη του 2022, η Mercedes-AMG GT συμπληρώνει τα οκτώ χρόνια της παρουσίας της στην αγορά και παρ’ όλα αυτά η εταιρεία συνεχίζει και εξελίσσει την αγωνιστική εκδοχή.

Όπως φαίνεται, οι Γερμανοί δεν έχουν τελειώσει με την εξέλιξη του υπάρχοντος μοντέλου και αυτό φαίνεται με την παρουσίαση της πιο δυνατής αγωνιστικής έκδοσης του μοντέλου που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα και απευθύνεται σε πελάτες- αγωνιζόμενους. Έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της κατηγορίας GT2 που εισήχθησαν το 2020.

Advertisement
Advertisement

Στην πραγματικότητα ωστόσο η GT2, τοποθετείται ανάμεσα στα υπάρχοντα αυτοκίνητα των κατηγοριών GT3 και GT4, έχοντας ως στόχο να ικανοποιήσει εκείνους που θέλουν να χαρακτηρίζονται «ημιεπαγγελματίες» και να έχουν θέση μέσα στο grid κάποιας επίσημης διοργάνωσης αγώνων αυτοκινήτου πίστας. Όπως και η Mercedes-AMG GT Black στην οποία βασίζεται, η GT2 εφοδιάζεται με έναν twin turbo V8 κινητήρα χωρητικότητας 4,0 λίτρων.

Η απόδοση είναι περιορισμένη στους 707 ίππους και η ισχύς αυτή καταλήγει στους τροχούς του πίσω άξονα, με τη βοήθεια και ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης αλλά και του σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων με τις 6 σχέσεις. Όπως γίνεται άμεσα αντιληπτό από τις φωτογραφίες του αυτοκινήτου, η αεροδυναμική παίζει μεγάλο ρόλο στη συνολική εικόνα της απόδοσης.

Η AMG δεν έχει ανακοινώσει μια τιμή για την GT2 αλλά θεωρείται βέβαιο πως θα είναι πάνω από 300.000 ευρώ, οπότε όπως καταλαβαίνει κανείς, για να αποκτήσει κανείς αυτή την έκδοση του αυτοκινήτου, δεν φτάνει μόνο να είναι «χεράς»…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσα ρεκόρ έχει καταρρίψει η Mercedes-AMG One; (+video)
Δοκιμή: Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC
Mercedes: Οδός Niki Lauda (+video)

Advertisement

 

 

 

Advertisement