Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 13.660 λιγότερα αυτοκίνητα σήμερα και αύριο στην Αττική

Ελλάδα 7:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με 13.660 λιγότερα αυτοκίνητα σήμερα και αύριο στην Αττική

ΝΕΑ

Με 13.660 λιγότερα αυτοκίνητα σήμερα και αύριο στην Αττική

ΝΕΑ

Αναμφίβολα το έντονο μποτιλιάρισμα στους δρόμους της Αττικής -και ιδιαίτερα το εορταστικό που ξεκινάει- μας κάνει να βλέπουμε αλλιώς τα πράγματα…

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος για την απεργία των ταξί που έχει κηρυχθεί σήμερα και αύριο στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους, για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η οποία θα οδηγήσει και σε ενα καλό τεστ για την Αττική…

Σύμφωνα με την απόφαση του Συνδικάτου Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) η απεργία ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη και θα ισχύσει και αύριο, Πέμπτη. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΑΤΑ «αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί την Πέμπτη τότε η απεργία θα συνεχιστεί και την Πέμπτη. Σε διαφορετική περίπτωση (άλλη ημερομηνία ψήφισης) θα οριστεί και νέα ημερομηνία απεργίας».

Από την άλλη η απουσία των αυτοκινήτων ταξί από τους δρόμους, ίσως δημιουργήσει μία ανάσα στο κυκλοφοριακό της Αττικής. Και αυτό γιατί ουσιαστικά πάνω από 13.660 αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν λιγότερα στους δρόμους της Αττικής.

Advertisement
Advertisement

Πιο συγκεκριμένα και όπως προκύπτει από τον τελευταίο καθορισμό ανά έδρα του μέγιστου αριθμού αδειών ΕΔΧ (ταξί) και ΕΙΔΜΙΣΘ (ταξί ειδικής μίσθωσης – ΑΜΕΑ) ο οποίος έχει καθοριστεί, σύμφωνα με τον πληθυσμό της Περιφέρειας:
Ο μέγιστος αριθμός, που επιτρέπεται να κυκλοφορεί είναι 11.263 οχήματα των παραπάνω κατηγοριών και αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν 13,661. Δηλαδή, 2.398 περισσότερα ταξί από τον προβλεπόμενο αριθμό.
Αυτό προκύπτει από το έγγραφο του επίσημου καθορισμού της Περιφέρειας Αττικής, με ημερομηνία 3/8/2023 (Αρ. Πρωτοκόλλου: 967318) και πρακτικά σημαίνει ότι δεν είναι δυνατή η χορήγηση νέων αδειών ταξί.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι στους παραπάνω αριθμούς δεν συμπεριλαμβάνονται τα νησιά του Αργοσαρωνικού, όπως και τα Κύθηρα, που επίσης υπάγονται στην Περιφέρεια Αττικής.

Για να δούμε λοιπόν, θα βοηθήσει στο κυκλοφοριακό αυτή η απεργιακή κινητοποίηση των οδηγών ταξί, η τελικά θα την επιβαρύνει;

Advertisement

ΑΚΟΜΑ:
Το μεγάλο στοίχημα να μπεί τέλος στο μποτιλιάρισμα
Πληρωμή 22.000 ευρώ για το πρώτο «πράσινο ταξί»!
Αλλάζουν όλα στην κίνηση και κυκλοφορία με μοτοσικλέτα

 

Advertisement