Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Nio ET5 πετάει το γάντι στο Tesla Model 3

Ελλάδα 15:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Nio ET5 πετάει το γάντι στο Tesla Model 3

ΝΕΑ

Το Nio ET5 πετάει το γάντι στο Tesla Model 3

ΝΕΑ

Το πιο πρόσφατο τετράτροχο δημιούργημα της ολοένα και δημοφιλέστερης κινεζικής Nio ορέγεται να ρίξει το Tesla Model 3 από την κορυφή. Ποιά είναι τα προσόντα του;

Advertisement
Advertisement

Πληθαίνουν όσοι θέλουν να εκθρονίσουν το Tesla Model 3 το οποίο ορίζει τις εξελίξεις στην κατηγορία των ηλεκτρικών μοντέλων. Η πιο πρόσφατη προσθήκη στη λίστα των αντιπάλων του μηδενικών ρύπων sedan έρχεται από την Κίνα, και συγκεκριμένα φέρει την υπογραφή της Nio.

Η τελευταία αποκάλυψε το ET5, ένα κομψό μοντέλο με καθαρές γραμμές και συντελεστή οπισθέλκουσας που μπορεί να φτάσει (ανάλογα την έκδοση) έως και 0,24 (Cd).

Με μήκος 4,790 mm, πλάτος 1,960 mm και ύψος το 1.499 mm, το ΕΤ9 υπερισχύει του Tesla Model 3 σε επίπεδο διαστάσεων, ενώ επιδιώκει να «επιβληθεί» και σε επίπεδο τεχνικών προδιαγραφών.

Advertisement
Advertisement

Το κινεζικό sedan ενσωματώνει δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 483 PS/700 Nm ροπής, που επιτρέπουν την επιτάχυνση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 4,3 δλ.

Το μεγάλο όπλο, ωστόσο, δεν είναι άλλο από την αυτονομία, η οποία μπορεί να ξεπεράσει τα 1.000 χλμ. με την μπαταρία Ultra Long Range των 150 kWh.

Advertisement

Από την άλλη, όσοι βλέπουν… περιττά τα ανωτέρω χιλιόμετρα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 75 και 100 kWh, για 550 και 700 χλμ. αυτονομίας αντίστοιχα.

Advertisement

Όπλα στη φαρέτρα του μικρότερου sedan της Nio συνιστούν τα συστήματα NIO Autonomous Driving (NAD), NIO Aquila Super Sensing and NIO Adam Super Computing. Βάσει των ανακοινώσεων της εταιρείας η συνεργασία των ανωτέρω θα επιφέρει τη «σταδιακή επίτευξη ασφαλούς και καθησυχαστικής αυτόνομης οδηγικής εμπειρίας, σε πληθώρα σεναρίων, όπως κατά την κίνηση  σε αυτοκινητοδρόμους, σε αστικό περιβάλλον, στη στάθμευση και κατά την ανταλλαγή των μπαταριών».

Στο εσωτερικό έχει ακολουθηθεί ένα λιτό σχεδιαστικό μοτίβο, παρουσία ατμοσφαιρικού φωτισμού και ενός ψηφιακού πίνακα οργάνων, ο οποίος επισκιάζεται από τη μεγάλη κεντρική οθόνη αφής τύπου τάμπλετ.

Advertisement

Προαιρετικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στραφούν στο σύστημα PanoCinema, έναν πανοραμικό ψηφιακό πίνακα οργάνων που ενσωματώνει τεχνολογίες επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας, οι οποίες συνοδεύονται από προηγμένα γυαλιά ΑR και VR αντίστοιχα.

Το ολοκαίνουριο Nio ET5 θα εκκινήσει την εμπορική του πορεία τον Σεπτέμβριο του 2022, με την εταιρεία να αξιώνει για τη βασική έκδοση γύρω στα 46.000 ευρώ.

Η κινεζική εταιρεία δεν διευκρινίζει αν το μοντέλο προορίζεται για την ευρωπαϊκή αγορά, αλλά επιβεβαιώνει πως έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να πληροί τις αυστηρότερες προδιαγραφές του Euro NCAP.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tesla: Παιχνίδια εν κινήσει με την τελευταία αναβάθμιση
Tesla: Και άλλη καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση
Σε πόσα χρώματα θα είναι διαθέσιμο το αγροτικό της Tesla;