Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tesla: Και άλλη καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

Ελλάδα 19:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tesla: Και άλλη καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

ΝΕΑ

Tesla: Και άλλη καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

ΝΕΑ

Πρόκειται για τη δεύτερη γυναίκα μέσα σε μόλις λίγες εβδομάδες που καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από το προσωπικό του εργοστασίου Freemont της Καλιφόρνια.

Advertisement
Advertisement

Προτού καταλαγιάσει η σκόνη από την αγωγή εργαζομένης κατά της Tesla σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση που βίωνε στο εργοστάσιο Freemont της Καλιφόρνια, η εταιρεία τίθεται ξανά αντιμέτωπη με ανάλογες κατηγορίες.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και πάλι η γραμμή συναρμολόγησης του Freemont, με την ενάγουσα, Erica Cloud, να αναφέρει πως υποβλήθηκε σε ένα «εχθρικό για τις γυναίκες εργασιακό περιβάλλον» υπό την ανοχή της εταιρείας.

Στην αγωγή που κατατέθηκε την Τετάρτη (8/12) σε δικαστήριο της Κομητείας της Αλαμέντα στην Καλιφόρνια, η γυναίκα κατηγορεί το προσωπικό της Tesla, συμπεριλαμβανομένου του πρώην διευθυντή της, για «συνεχή και διάχυτη» σεξουαλική παρενόχληση.

Advertisement
Advertisement

Ισχυρίζεται ότι ο διευθυντής της αγκάλιασε και της έκανε μασάζ, και ταυτόχρονα επιδιδόταν σε χυδαία και υποτιμητικά σχόλια, αναφέρει το Reuters. Καταγγέλλει, παράλληλα, ότι όταν προσέφυγε στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, όχι μόνο δεν εισακούστηκαν τα παράπονά της, αλλά έγινε και αποδέκτρια αντίποινων από άλλα στελέχη.

Στην αγωγή επισημαίνεται ακόμα ότι Tesla απέτυχε να αποτρέψει τη σεξουαλική παρενόχληση, ούτε προσπάθησε να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις. Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη παρόμοια καταγγελία σε διάστημα μόλις λίγων εβδομάδων που σχετίζεται με το εργοστάσιο του Fremont στην Καλιφόρνια. 

Αγωγή κατά της Tesla, με την κατηγορία της δημιουργίας ενός εχθρικού εργασιακού περιβάλλοντος για τις γυναίκες, είχε καταθέσει και η Jessica Barraza. Η τελευταία είχε καταγγείλει σεξουαλική παρενόχληση τόσο κατά της ίδιας όσο και των υπόλοιπων γυναικών του εργοστασίου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Fake το video του Autopilot της Tesla; (+video)
Tesla: Παιχνίδια εν κινήσει με την τελευταία αναβάθμιση
Tesla Cybertruck: Nέες εκδόσεις και ας μην έχει καν παρουσιαστεί

 

Advertisement