Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mazda2: Προσθέτει στυλ στην καθημερινότητα

Ελλάδα 10:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mazda2: Προσθέτει στυλ στην καθημερινότητα

ΝΕΑ

Mazda2: Προσθέτει στυλ στην καθημερινότητα

ΝΕΑ

Όταν η πρακτικότητα και η ευελιξία συναντούν το στυλ και την κομψότητα τότε το αποτέλεσμα δεν είναι τίποτε άλλο από Mazda2.

Advertisement
Advertisement

Ανάμεσα στα μοντέλα της Mazda μπορεί να βρει κανείς μεγάλα SUV όπως το CX-60, crossover μοντέλα όπως το MX-30, σπορ διθέσια όπως το MX-5 και ευρύχωρα hatchback όπως το Mazda3. Υπάρχει όμως και ένα μοντέλο το οποίο είναι ιδανικό για καθημερινές μετακινήσεις κλείνοντας το μάτι σε εκείνους που θέλουν να βάλουν στυλ και ποιότητα στο γκαράζ τους.

Το Mazda2 δίνει απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω έχοντας στο πλευρό του την κομψή του εμφάνιση, την ποιότητα και την εγγύηση της ιαπωνικής μάρκας. Το Mazda2 είναι μικρό σε διαστάσεις και ευέλικτο κάτι που προσφέρει την ιδανική λύση στις μετακινήσεις μέσα στην πόλη. Παράλληλα, είναι πολύ ικανό και στις μεγαλύτερες διαδρομές χάρη στον ικανό του κινητήρα και την άψογη οδηγική συμπεριφορά που εγγυάται η ιαπωνική μάρκα.

Advertisement
Advertisement

Ο σχεδιασμός του δεν περνάει απαρατήρητος έχοντας απαλές γραμμές και όμορφες αναλογίες που δίνουν μια ισορροπία από όποια πλευρά κι αν το κοιτάξεις. Στο εμπρός μέρος δεσπόζει η χαρακτηριστική μάσκα με τη διάτρητη σίτα, ενώ το μακρύ καπό και τα δυναμικά φωτιστικά σώματα δίνουν μια σπορ αισθητική στο αυτοκίνητο. Το εσωτερικό από την άλλη ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία Jinba Ittai, η οποία στοχεύει την ενοποίηση του οδηγού με το αυτοκίνητο. Οι λιτές γραμμές, τα ποιοτικά υλικά και η απόλυτη εργονομία βάζουν τον οδηγό στο επίκεντρο της οδήγησης προσφέροντας απαράμιλλη άνεση και ευκολία.

Η ανθρωποκεντρική σχεδίαση του Mazda2 γίνεται πιο έντονη χάρη στον διαδραστικό τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα συστήματα του αυτοκινήτου. Το σύστημα συνδεσιμότητας για παράδειγμα είναι συμβατό με ασύρματο Apple CarPlay και ενσύρματο Android Auto μεταφέροντας το smartphone σας στην οθόνη αφής 7 ιντσών του αυτοκινήτου για άμεση πρόσβαση σε εφαρμογές, επικοινωνία και ψυχαγωγία. Παράλληλα, ο οδηγός απολαμβάνει ένα σύγχρονο σύστημα Head-Up Display και την εύχρηστη μονάδα ελέγχου HMI.

Advertisement

Το Mazda2 έχει περάσει πλέον στην εξηλεκτρισμένη εποχή χάρη στο νέο ήπια υβριδικό μηχανικό σύνολο. Ο θερμικός κινητήρας των 1.5 λίτρων σε τη βοήθεια του ήπια υβριδικού συστήματος αποδίδει 90 και 115 ίππους στις εκδόσεις G90 και G115, ενώ υπάρχει και η επιλογή μόνο με τον θερμικό κινητήρα με αυτόματο ή χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Όλες οι επιλογές προσφέρουν καλές επιδόσεις και αυξημένη οικονομία στο καύσιμο, ενώ ξεχωρίζουν για την κορυφαία ποιότητα λειτουργίας και την αξιοπιστία.

Advertisement

Το μικρό αυτοκίνητο της Mazda είναι εξοπλισμένο με πολλαπλά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης που κάνουν τη ζωή του οδηγού εύκολη στην καθημερινότητα. Μερικά από αυτά είναι το σύστημα οθόνης 360 μοιρών για ασφαλέστερη οδήγηση και στάθμευση, το σύστημα αναγνώρισης σημάτων οδικής κυκλοφορίας, το σύστημα υποβοήθησης της πέδησης και τα LED προσαρμοζόμενα φώτα είναι μερικά από τα στοιχεία που προσφέρουν στον οδηγό ασφάλεια και ξεγνοιασιά.

Advertisement

Το Mazda2 δεν έχει να κρύψει τίποτα και από την πρώτη επαφή ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για το ιδανικό όχημα καθημερινής μετακίνησης. Μικρό σε διαστάσεις, με ξεχωριστό στυλ και εντυπωσιακό εξοπλισμό, το Mazda2 βάζει την σφραγίδα του σε κάθε σας διαδρομή, από την πιο μικρή μέχρι και την μεγαλύτερη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mazda: Κοιτάζοντας το βιώσιμο μέλλον στα μάτια
Mazda: Η φιλοσοφία «Less is More»
Ποια είναι τα μελλοντικά πλάνα της Mazda;