Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mazda 2: Που ξεχωρίζει η έκδοση «Homura»; (+video)

Ελλάδα 12:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mazda 2: Που ξεχωρίζει η έκδοση «Homura»; (+video)

ΝΕΑ

Mazda 2: Που ξεχωρίζει η έκδοση «Homura»; (+video)

ΝΕΑ

Στα ιαπωνικά, η λέξη «Homura» σημαίνει φωτιά. Πόσο… καυτό όμως είναι το ανανεωμένο Mazda 2 στη «Homura» Edition;

Advertisement
Advertisement

Το ανανεωμένο Mazda 2 διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά με τον αναβαθμισμένο 1.500άρη Skyactiv κινητήρα, ο οποίος φέρει ήπια υβριδική τεχνολογία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων, καθώς και χαμηλότερη μέση κατανάλωση καυσίμου.

Η σχέση συμπίεσης αυξήθηκε από 13:1 σε 15:1, η διάταξη της πολλαπλής εξαγωγής άλλαξε από 4-1 σε 4-2-1 και το σύστημα ανακύκλωσης καυσαερίων EGR έτυχε βελτιωτικών επεμβάσεων. Ο κατασκευαστής, λοιπόν, ανακοινώνει μείωση των εκπομπών CO2 κατά 9-12% και μετριασμό της κατανάλωσης καυσίμου κατά 6,8%.

Εκτός όμως από τη βασική διαφορά του αναβαθμισμένου μηχανικού συνόλου, το Mazda 2 προσφέρεται και σε μια έκδοση, που η ιαπωνική εταιρεία ονομάζει «Homura». Σε αυτή την έκδοση, στο μικρό μοντέλο της Mazda ενισχύεται ο σπορ χαρακτήρας και ξεχωρίζει από τις μαύρες ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, τα μαύρα πλαστικά καπάκια των εξωτερικών καθρεφτών, τη μαύρη κεραία τύπου καρχαρία και οι κόκκινες λεπτομέρειες και ραφές στην καμπίνα.

Advertisement
Advertisement

Στάνταρ συναντάμε την έγχρωμη οθόνη αφής 7,0”, συμβατή με συσκευές Apple και Android, ενώ από την έκδοση Homura (Emotion, Challenge και Revolution οι υπόλοιπες) ενσωματώνεται κάμερα οπισθοπορείας, έλεγχος τυφλών σημείων και υποβοήθηση διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας.

Advertisement

Η τιμή του ανανεωμένου Mazda 2 ξεκινάει από τα 14.862 ευρώ και αφορά την έκδοση Emotion με τους 75 ίππους. Το Mazda 2 Homura Edition στην έκδοση των 90 ίππων και το χειροκίνητο κιβώτιο, όπως αυτό του βίντεο, ξεκινάει από τα 18.144 ευρώ.

Περισσότερα όμως μπορείτε να διαβάσετε στη αναλυτική μας δοκιμή εδώ!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Mazda 3 2.0 e-Skyactiv G 150
Mazda CX-50: Ένα SUV που αναζητά την περιπέτεια (video)
Στην Ελλάδα το Mazda CX-60 (+τιμές)