Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην Ελλάδα το Mazda CX-60 (+τιμές)

Ελλάδα 13:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Ελλάδα το Mazda CX-60 (+τιμές)

ΝΕΑ

Στην Ελλάδα το Mazda CX-60 (+τιμές)

ΝΕΑ

Το CX-60 είναι το πρώτο από τα δύο νέα μοντέλα της εταιρείας στην μεγάλη κατηγορία, το πρώτο PHEV, το ισχυρότερο -για την ώρα- Mazda με νέο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και με set-up ανάλογο με ενός σπορ αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Για την Mazda το CX-60, είναι ένα SUV, με την σχεδίαση κλασικού σπορ αυτοκινήτου: Κινητήρας εμπρός/ κίνηση πίσω

Το δυναμικό στυλ του Mazda CX-60, εκφράζει την παράδοση του σχεδιασμού Kodo, που προβάλει την ανθεκτικότητα και την αρχιτεκτονική των μοντέλων SUV, ενώ την συνδυάζει με την κίνηση στους πίσω τροχούς (στις δικίνητες εκδόσεις).

Ο εσωτερικός σχεδιασμός συνδυάζει διαφορετικά υλικά και υφές, όπως ξύλο σφενδάμου, δέρμα nappa, μοναδικά επεξεργασμένα ιαπωνικά υφάσματα, λεπτομέρειες χρωμίου και μια ιδιαίτερη συρραφή υλικών στο ταμπλό του πίνακα οργάνων.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα Plug-in Hybrid

Το Mazda CX-60 PHEV είναι το πρώτο, που θα έρθει στην Ευρώπη, με σύστημα κίνησης που συνδυάζει ένα τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης άμεσου ψεκασμού Skyactiv-G 2.5 με έναν μεγάλο ηλεκτροκινητήρα 100 kW και μια μπαταρία υψηλής χωρητικότητας 17,8 kWh / 355V.

Advertisement

Ο κινητήρας και το ηλεκτρικό μοτέρ προσφέρουν συνολική ισχύ 327 ίππων και 500 Nm ροπής, κάτι που το κάνει το πιο ισχυρό αυτοκίνητο παραγωγής της Mazda. Το  CX-60 PHEV, επιταχύνει από 0-100 χλμ σε μόλις 5,8 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 200 χλμ/ώρα (περιορισμένη). Η κατανάλωση καυσίμου WLTP είναι μόλις 1,5-1,6 l/100 χλμ και οι συνδυασμένες εκπομπές CO2 WLTP στα μόλις 33-37 γρμ/χλμ. Επιπλέον προσφέρει 63 χιλιόμετρα οδήγησης με τον ηλεκτροκινητήρα σε ταχύτητες έως 100 χλμ/ώρα. Με κανονική φόρτιση εναλλασσόμενου ρεύματος (συμβατή με τροφοδοτικά 220-240V) η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί πλήρως (από άδεια) σε περίπου 4 ώρες.

Advertisement

Η τοποθέτηση της μπαταρίας υψηλής τάσης μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα δίνει στο νέο Mazda CX-60 PHEV ένα ιδιαίτερα χαμηλό κέντρο βάρους. Αυτό, σε συνδυασμό με ένα μόνιμο σύστημα τετρακίνησης που ενσωματώνει μεταφορά ροπής με άξονα εμπρός-πίσω, δίνει στον οδηγό μία ενισχυμένη αίσθηση ασφάλειας, αλλά και ευχάριστη οδική συμπεριφορά. Στο CX-60, η πολυλειτουργική αρχιτεκτονική Skyactiv της Mazda, έχει δεχθεί πολλές βελτιώσεις που ενισχύουν την δυναμική οδήγηση. Αυτές περιλαμβάνουν την ακαμψία του αμαξώματος, ανάρτηση που μειώνει (δραστικά) τις κλίσεις του αμαξώματος οχήματος κατά την οδήγηση με το σύστημα ελέγχου Mazda – Kinematic Posture Control (KPC). Μια ολοκληρωμένη γκάμα προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού i-Activsense  εξασφαλίζει ενεργή ασφάλεια στο υψηλότερο επίπεδο και στοχεύει σε αξιολόγηση ασφάλειας Euro NCAP 5 αστέρων.

Στην Ελλάδα

Το νέο Mazda CX-60 διατίθεται σε τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού, Prime Line, Exclusive Line, Homura και Tacumi. Οι τιμές ξεκινούν από τα 58.087 ευρώ.

Advertisement

CX-60 PHEV AWD Prime Line: 58.087 ευρώ
CX-60 PHEV AWD Exclusive Line: από 59.673 ευρώ
CX-60 PHEV AWD Homura: από 62.105 ευρώ
CX-60 PHEV AWD Takumi: από 63.691 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέος κινητήρας diesel για το Mazda CX-60 (+video)
Ανανεωμένο Mazda CΧ-30 με 3 κινητήρες E-Skyactiv
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Mazda MX-5