Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lotus και Williams συνεργάζονται για την δημιουργία ενός Hypercar

Ελλάδα 10:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lotus και Williams συνεργάζονται για την δημιουργία ενός Hypercar

ΝΕΑ

Lotus και Williams συνεργάζονται για την δημιουργία ενός Hypercar

ΝΕΑ

Το project Omega είναι το hypercar (αυτοκίνητο περιορισμένης παραγωγής με πολύ υψηλές επιδόσεις, τεχνολογία και τιμή) το οποίο ένωσε την Lotus με την Williams. Σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις της Lotus το Omega θα ανταγωνιστεί την Aston Martin Valkyrie.

Advertisement
Advertisement

 

Ο κατασκευαστής sport αυτοκινήτων Lotus και η Williams Advanced Engineering ανακοίνωσαν επίσημα μια νέα στρατηγική συνεργασία, η οποία θα επιτρέψει στις δύο εταιρείες να μοιραστούν “έρευνα και ανάπτυξη σε προηγμένες τεχνολογίες”.

Advertisement
Advertisement

Οι ακριβείς παράμετροι της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών δεν έγιναν γνωστές αλλά πολλές πηγές αναφέρουν ότι θα συνεργαστούν σε ένα νέο project για ένα υβριδικό supersport αυτοκίνητο το οποίο θα ανταγωνιστεί την Aston Martin Valkyrie, αλλά και τις Mercedes-AMG Project ONE, McLaren Senna, Porsche 918 Spyder και Ferrari LaFerrari.

Ο Phil Popham, Διευθύνων Σύμβουλος της Lotus, αναφέρει ότι η συνεργασία με τη Williams: “Αποτελεί μέρος μιας στρατηγικής για την επέκταση των γνώσεων και των δυνατοτήτων μας στο ταχέως μεταβαλλόμενο αυτοκινητοβιομηχανικό τοπίο” και πρόσθεσε πως η εταιρία από το Norfolk αναπτύσσει ένα υβριδικό hypercar με το όνομα Omega.

Advertisement

“Η εξέλιξη των κινητήρων τόσο εσωτερικής καύσης όσο και ηλεκτρικών, μπορεί να προσφέρει πολλές συναρπαστικές λύσεις σε πολλούς τομείς οχημάτων” δήλωσε ο Popham.

Σύμφωνα με την Βρετανική εταιρία, η Williams θα συνεισφέρει με την τεχνική της εμπειρία στα ηλεκτρικά συστήματα αλλά και στην κατασκευή μπαταριών. Το Omega θα χρησιμοποιεί τουλάχιστον δύο ηλεκτρικούς κινητήρες σε μια προσπάθεια το αυτοκίνητο να έχει τετρακίνηση. Σύμφωνα με την μελέτη της Lotus η αυτονομία του Omega θα πρέπει να ξεπερνά τα 400 χλμ, παρέχοντας και την επιλογή γρήγορης φόρτισης.

Advertisement

“Η Williams Advanced Engineering είναι υπερήφανη από την επιλογή της Lotus για την συνεργασία μας. Η παροχή καινοτόμων τεχνολογιών στους πελάτες μας και ο γρήγορος ρυθμός ανάπτυξης, γεννήθηκε από την κληρονομιά της Formula 1. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε περαιτέρω τους κινητήρες επόμενης γενιάς σε συνεργασία με τη Lotus “, σχολίασε ο Craig Wilson, Διευθύνων Σύμβουλος της Williams.