Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lexus IS: Σφυρηλατημένο στο Nurburgring της Ιαπωνίας (video)

Ελλάδα 1:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lexus IS: Σφυρηλατημένο στο Nurburgring της Ιαπωνίας (video)

ΝΕΑ

Lexus IS: Σφυρηλατημένο στο Nurburgring της Ιαπωνίας (video)

ΝΕΑ

Η Lexus απολαμβάνει το δικό της κέντρο έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων, τμήμα του οποίου αποτελεί και μία πίστα με άρωμα «Πράσινης Κόλασης».

Advertisement
Advertisement

Το Nurburgring δεν είναι απλά η Γη της Επαγγελίας των petrolheads, αλλά και η ιδανική πίστα προκειμένου να εξελίξουν/δοκιμάσουν οι κατασκευαστές τα μοντέλα τους. Εξαίρεση αποτελεί η Toyota και το premium «αδελφάκι» της, η Lexus, που εδώ και κάποιους μήνες διαθέτουν τη δική τους «Πράσινη Κόλαση».

Ο λόγος για Toyota Technical Center Shimoyama, ένα Κέντρο έρευνας, ανάπτυξης και δοκιμών προϊόντων, το οποίο βρίσκεται στα περίχωρα του Toyota City στην Ιαπωνία και περιλαμβάνει διαφορετικούς τύπους πιστών.

Advertisement
Advertisement

Η συνολική έκταση είναι 650,8 εκτάρια και ενσωματώνει έναν επαρχιακό δρόμο δοκιμών μήκους 5,3 χλμ., με πολλές υψομετρικές διαφορές (έως και 75 μ.), αλλά και απότομες στροφές. Όπως αναφέρει η Lexus, η συγκεκριμένη πίστα κρίνεται ιδανική για την υλοποίηση του οράματός της, ήτοι την εξέλιξη αυτοκινήτων που «μιλούν» στην… καρδιά των οδηγών.

Ένα εξ αυτών είναι και το πολυτελές σεντάν της, Lexus IS, το οποίο, το προηγούμενο καλοκαίρι, έλαβε τη φροντίδα του εξειδικευμένου team της μάρκας, με τις ώρες δοκιμών να είναι ατελείωτες. Στο επίκεντρο βρέθηκε η βελτιστοποίηση της ακαμψίας του αμαξώματος μέσω της ενίσχυσης των πλευρικών στηριγμάτων του ψυγείου, της αύξησης του αριθμού των σημείων συγκόλλησης και της βελτιστοποίησης των πίσω κολονών (c-pillars). Η αυξημένη ακαμψία αφενός μετριάζει θόρυβο και κραδασμούς και αφεέρου επιτρέπει πιο επακριβή συμπεριφορά στις στροφές.

Advertisement

Στο τελευταίο συνεισφέρουν και οι νέοι μεγαλύτεροι τροχοί των 19 ιντσών, οι οποίοι απαίτησαν αλλαγές στο σύστημα ανάρτησης, με έμφαση τη μείωση του μη αναρτώμενου βάρους (βάρος φρένων, ελαστικών, ζαντών κ.ο.κ.). Ειδικότερα, χρησιμοποιήθηκαν 20% ελαφρύτερα ελικοειδή ελατήρια, 18% ελαφρύτερα ψαλίδια, καθώς και ένα νέο υλικό για την κατασκευή της αντιστρεπτικής ράβδου.

Παράλληλα, το Lexus IS εξοπλίζεται με τα καινοτόμα αμορτισέρ “Swing Valve Shock”, που διασφαλίζουν ότι παρέχεται κατάλληλο επίπεδο απόσβεσης ανεξάρτητα από το επίπεδο συμπίεσης που μεταφέρεται μέσω της κάθετης κίνησης των τροχών του αυτοκινήτου.

Advertisement

Το Lexus IS 300 προσφέρεται τόσο με κίνηση στους πίσω τροχούς όσο και με τετρακίνηση. Στην πρώτη περίπτωση υπάρχει ένας τετρακύλινδρος 2λιτρος των 241 PS και 350 Nm ροπής και συνδυάζεται με αυτόματο οκτατάχυτο κιβώτιο (Sport Direct Shift-SPDS).

Η τετρακίνητη έκδοση διατίθεται με τον 6κύλινδρο 3,5 lt των 260 PS/320 Nm, με την κίνηση να μεταφέρεται μέσω ενός 6τάχυτου αυτόματου,

Advertisement

Το ίδιο μοτέρ φορά και η πιο ισχυρή έκδοση IS 350, αλλά σε αυτή την περίπτωση παράγονται 311 PS και 380 Nm ροπής. H πισωκίνητη έκδοση συνδυάζεται με 8τάχυτο αυτόματο, ενώ η τετρακίνητη με αυτόματο 6άρι. Η διαδικασία 0-100 km/h απαιτεί 5,7 sec.

Η έκδοση LS IS 350 προσφέρεται και με το πακέτο F Sport, το οποίο εκτός από τις αισθητικές εξωτερικές και εσωτερικές διαφοροποιήσεις, περιλαμβάνει το Dynamic Handling Package που εξοπλίζει το σεντάν με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και τα πρόσθετα προγράμματα οδήγησης Sport S και Sport S+.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο Lexus IS 500… έπιασε δουλειά (video)
Διαρροή πριν την πρεμιέρα για το Lexus NX
Νέα SUV και ηλεκτρικά μοντέλα ετοιμάζει η Lexus