Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Lexus IS 500… έπιασε δουλειά (video)

Ελλάδα 9:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Lexus IS 500… έπιασε δουλειά (video)

ΝΕΑ

Το νέο Lexus IS 500… έπιασε δουλειά (video)

ΝΕΑ

Η Lexus αρνείται να εγκαταλείψει τον ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα της και δεν διστάζει να τον ενσωματώσει στο νέο της ισχυρό μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Σθεναρή αντίσταση στην αποκήρυξη του δημοφιλούς ατμοσφαιρικού V8 κινητήρα επιδεικνύει η Lexus, μέσω της παρουσίασης του ολοκαίνουριο Lexus IS 500.

Το μοντέλο, το οποίο εγκαινιάζει σειρά «καυτών» μοντέλων της Lexus, “F Sport Performance”,  τροφοδοτείται από ένα 8κύλινδρο 5λιτρο μοτέρ, που παράγει 472 άλογα και 535, 5 Nm ροπής και στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου (Sport Direct Shift).

Advertisement
Advertisement

Σημειώνεται πως το νέο Lexus IS 500 αποτελεί την ισχυρότερη εκδοχή του IS 350, το οποίο «φορά» έναν 6κύλινδρο κινητήρα των 3.500 κ.εκ. Το IS 500 είναι κατά 62 μόλις κιλά βαρύτερο από το 6κύλινδρο «αδερφάκι» του, με το συνολικό βάρος ν’ αποτυπώνεται στα 1.765 kg, ενώ η διαδικασία επιτάχυνσης στα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 4,5 sec.

Επιπροσθέτως, ως στάνταρ ενσωματώνεται το δυναμικό πακέτο ελέγχου “Dynamic Handling Package” το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen.

Advertisement

Το μοντέλο «φορά» 19άρες ζάντες 10 ακτίνων, κοσμείται από έντονες γωνίες που του προσδίδουν επιθετική εμφάνιση, στο πίσω μέρος δεσπόζει τετραπλή απόληξη της εξάτμισης, ενώ συναντάμε και τα γνώριμα πίσω φωτιστικά σώματα της Lexus που έχουν τη μορφή μιας ενιαίας οριζόντιας λωρίδας LED.

Απολαύστε το νέο Lexus IS 500 στο βίντεο που ακολουθεί:

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Έρχεται η νέα ναυαρχίδα των SUV της Lexus
Σε ποιες χώρες αγοράζουν περισσότερο ηλεκτρικά αυτοκίνητα;
Νέο Lexus IS 500 με V8 και 472 ίππους

Advertisement